Akademik teşvik karnesinde AÜ üçüncü

Güncelleme Tarihi:

Akademik teşvik karnesinde AÜ üçüncü
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 16:03

 Akademik teşvik karnesinde AÜ üçüncü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), 2017 Akademik Teşvik Performans sıralamasında devlet üniversiteleri içinde 3'üncü sırada yer aldı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, akademisyenlerin bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte proje, araştırma ve yayınlarını desteklemek amacıyla verilen akademik teşviklerde, devlet üniversiteleri arasında 3'üncü olduklarını söyledi. Prof. Dr. Ünal, Devlet Üniversiteleri Sıralama (DÜS) raporunda fakülte sıralamasında ise Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında da birinci olduklarını kaydetti.

Katkı sağlayan tüm akademik personele teşekkür eden Prof. Dr. Ünal, 2016 Akademik Teşvik Performans sıralamasında ise 5'inci sırada yer aldıklarını hatırlattı. Rektör Mustafa Ünal, "Önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında yerimizin daha da iyileşmesini, tüm fakültelerimizin bilimsel bilgi üretme açısından daha da üst sıralarda yer almasını, bilimsel yayın, proje, patent ve atıf sayılarımızın sürekli arttırılmasını hedefliyoruz. Araştırma odaklı üniversite olma sürecinde hep birlikte daha çok çalışarak, başarılarımızı her alanda daha ileriye taşıyacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!