AK Partili Samani, "Artık İnsanlar Gülümserken Mahcubiyet Çekmeyecek"

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Samani, Artık İnsanlar Gülümserken Mahcubiyet Çekmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 14:58

KEPEZ BELEDİYESİ BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ’NÜN GAYRETLERİYLE GEÇEN AY HİZMETE GİREN VARSAK’TAKİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN (ASM) ARDINDAN 50 ÜNİTELİK İKİNCİ BİR ASM’NİN TEMELİ ATILDI.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün gayretleriyle geçen ay hizmete giren Varsak’taki Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin (ASM) ardından 50 ünitelik ikinci bir ASM’nin temeli atıldı.
Yaklaşık 9 dönüm inşaat alanı olan ve yüzde 33’lik alanı Kepez Belediyesi, yüzde 33’ü Vakıflar Bölge Müdürlüğü , yüzde 33’ü Hazine’ye ait olan Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi alanın, sağlık tesisi olarak değerlendirilmesi konusunda 2010 yılından bu yana gerekli çalışmalarının tamamladığı belirtilirken, inşaat maliyeti 10 milyon 345 bin lira, donamım maliyeti ise yaklaşık 5 milyon lira olan hastanenin, 2016 yılında hizmete girmesi hedeflendiği bildirildi.
Hastanenin temel atma törenine, AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Avşar, il ve ilçe meclis üyeleri, muhtarlar, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, sağlık yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kamunun hizmetine yönelik tesislerin temel atma törenlerinin, açılışlarının peş peşe yapılmasıyla ortaya konan eserlerin büyüklüğünün göz ardı edilebildiğini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, temeli atılan bu eserin çok büyük emeğin, gayretin ve azimle çalışmanın neticesi olduğuna vurgu yaptı. Her eserin arkasında dikkate değer bir oluşma hikayesi olduğunu belirten Başkan Tütüncü, "Bu hastanenin hikayesi de 2010 yılında başladı. Bugüne gelmek kolay olmadı. O günkü kamu görevlileri ve siyasiler, görev değişikliği yapmaları ya da başka şehirde görevlendirilmeleri nedeniyle bugün aramızda yoklar. Ama biz amacımızı devam ettirdik.Şimdi bu temeli atmak bize büyük onur veriyor. Bu hayalimizin peşinde koşarken o zaman ki AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, mülkiyet sorunlarının çözümü konusunda bize çok yardımcı olmuştu” dedi.
Kepez’de birbirinden önemli kamu ve belediye yatırımlarının geldiğinin altını çizen Başkan Tütüncü, hastanenin Kepez’e çok heyecan ve dinamizm getirecek bir tesis olacağını söyledi. Bölgeye yeni kamu yatırımları gelmesi için çaba sarf edeceğini belirten Başkan Tütüncü, Kepez’in Antalya’nın en güzel ilçesi olma yolunda ilerlediğini söyledi.
HASTANELERDE KUYRUKLAR
Günümüzde vatandaşların en fazla memnun olduğu hizmetlerin sağlık alanında gerçekleştiğini belirten Milletvekili Hüseyin Samani ise, "Yıllardır bu ülkede hastanelerdeki kuyruklar, uzak yerlerde kalan vatandaşlarımızın alamadığı ambulans hizmeti konu oluyordu. Ağzında dişi eksik olanlar, konuşurken, gülerken mahcup olmamak için ağzını kapatıyordu. Bu merkezler sayesinde ülkenin hiçbir evladı konuşurken, gülümserken dişinin eksikliğinden dolayı mahcubiyet çekmeyecektir. Tesisin en önemli katkısı bu olacaktır" diye konuştu.
MODERN BİR TESİS OLACAK
Bu tesis ile Antalyalılara daha modern bir sağlık hizmeti sunulacağına değinen Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür ise, “Emekleri olan başkanımıza, vekillerimize, bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu arsanın kazandırılması için uzun bir çalışma gerekti. Şu anda Antalya’da kamu hastaneleri olarak 2 bin 390 civarında yatağımız var. 2015 sonunda bu sayı 3 bine çıkacak. Önümüzdeki süreçte yatak kapasitemiz 4 bine çıkacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!