AGC'DEN HÜRRİYET’E 2 ÖDÜL

Güncelleme Tarihi:

AGCDEN HÜRRİYET’E 2 ÖDÜL
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2022 12:52

‘Basının Oskarları’ olarak anılan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl 38’incisini düzenlediği Antalya 2021 Yılı Basın Ödülleri sahiplerini buldu. Gecede Hürriyet Gazetesi 2 ödülün sahibi oldu. Yarışmada Hürriyet Gazetesi editörü Pelin Gel, “Tarımda Modayı Antalya Belirliyor” röportajıyla ‘Yılın Röportajı’ dalında ödül alırken, Hürriyet Gazetesi muhabiri Ceren Deniz de, “Düden Can Çekişiyor” başlıklı haberiyle ‘Araştırma İnceleme’ dalında ödül aldı.

Haberin Devamı

ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl 38'incisi düzenlediği Antalya 2021 Yılı Basın Ödülleri, Hillside Su Otel’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya milletvekilleri Rafet Zeybek ve Hasan Subaşı, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve gazeteciler katıldı.  

AGCDEN HÜRRİYET’E 2 ÖDÜL

GÜÇLÜ BİR YÖNETİM
Törenin açılışında konuşan AGC Başkanı İdris Taş, "Cemiyeti kurmak çok önemli, onu kurmak ve yaşatmak daha değerli. AGC olarak birçok ülkede kardeş medya köprüleri yaparak, kent ve ülke tanıtımına önemli katkı sağlıyoruz. En büyük projemiz üyesinin daima yanında olan, güçlü bir AGC var yönetim modeli ortaya koymaktı ve bunu gece gündüz çalışarak ortaya koymaya çalıştık. Ödül alan ve buraya gelen herkese çok teşekkür ederim" dedi. Gecede Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten daha önce sözünü verdiği lokal yeri isteğini yineleyen Taş, “Bu müjdeyi burada vereceğinizi ümit ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

AGCDEN HÜRRİYET’E 2 ÖDÜL

FEDAKÂRLIK GEREKTİREN BİR İŞ
Törene katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Gazetecilik son derece fedakarlık gerektiren bir iş. Bu işin gecesi gündüzü yok. Bayramı yok, tatili yok. Sürekli sahadasınız. Pandemi sürecinde herkes evindeyken, sizler sağlıkçılarımızla beraber görev başındaydınız, yaşadığımız acı Manavgat yangınlarında itfaiyecilerimiz, ormancılarımızla birlikte ateşlerin arasındaydınız. Meteorolojinin kırmızı alarm verdiği hava şartlarında çiftçimizle seralarda nöbet başındaydınız. Elbette sadece acılarımızda değil, şehrimizi güzelleştirmek için attığımız her adımda, yeni yapılan bir okulun açılışını yaparken, yeni projelerimizi şehrimize kazandırırken, turizmde başarılarımızı paylaşırken, sanayide esnafımızı ziyaret ederken, sizler de bizler gibi görevinizin başındaydınız. Kısacası; emek, gayret, sabır, takip, akıl ve basiret isteyen zor ama bir o kadar da önemli bir meslek icra ediyorsunuz" diye konuştu.

Haberin Devamı

AGCDEN HÜRRİYET’E 2 ÖDÜL

BAŞKANDAN TESİS MÜJDESİ
Ödül alanları tebrik ederek konuşmasına başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, "Yaptığınız işle tüm halkımızın gözü kulağı oluyorsunuz. Kentin bir sakini değil, aynı zamanda sahibi olarak kentli adına şehrin tanıtımına katkı sağlıyorsunuz. Doğaya, çevreye ve toplumsal olaylara verdiğiniz destekle sorunun değil çözümün bir parçası oluyorsunuz. Daha nice haberleri ve mutlulukları sizlerle paylaşmayı umut ediyorum. Basın öne eğilmesin” diyerek sözlerini tamamlarken AGC üyelerine bir de müjdeli haber verdi. Böcek, “Sizleri mutlu edecek bir haberi de buradan vermek istiyorum. Eski Özel İdare binası arsasında bulunan sosyal tesisi AGC'ye veriyoruz. Hepinize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

AGCDEN HÜRRİYET’E 2 ÖDÜL

AZRA‘NIN ADINA VERİLDİ
Antalya’da iş insanı Mustafa Murat Ayhan tarafından canice katledilerek öldürülen Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun (21) annesi Mezide ve babası Mustafa Haytaoğlu da törene katıldı. Törende Azra Gülendam Haytaoğlu genç iletişimci ödülü de verildi. Gözyaşlarıyla sahneye çıkan anne Mezide ve baba Mustafa Haytaoğlu, duygusal anlar yaşadı. Baba Mustafa Haytaoğlu törende göz yaşlarıyla kızı için yazdığı şiir okudu. Salonda duygusal anlar yaşandı.

AGCDEN HÜRRİYET’E 2 ÖDÜL

ÖDÜL ALANLAR
Konuşmaların ardından dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. Yarışmada Hürriyet Gazetesi editörü Pelin Gel, “Tarımda Modayı Antalya Belirliyor” röportajıyla ‘Yılın Röportajı’ dalında ödül alırken, Hürriyet Gazetesi muhabiri Ceren Deniz de, “Düden Çayı Can Çekişiyor” başlıklı haberiyle ‘Araştırma İnceleme’ dalında ödül aldı. 'Yılın Haber Fotoğrafı' kategorisinde DHA muhabiri İbrahim Laleli, 'Yılın Spor Haberi' kategorisinde DHA muhabiri Tolga Yıldırım, 'İnternet Gazeteciliği- Haber' kategorisinde DHA muhabiri Mehmet Çınar, Jüri özel Ödülü kategorisinde DHA muhabiri Aslı Duran, ‘Yılın Spor Haberi Fotoğrafı’ kategorisinde İHA muhabiri Ahmet Serdar Eser, ‘Sökmen Baykara Yılın Basın Fotoğrafı’ kategorisinde İHA muhabiri İsa Akar, ‘Haber’ kategorisinde Lider Gazetesi’nden Faruk Çelik, ‘Köşe Yazısı’ kategorisinde Ekspress Gazetesi’nden İhsan Coşkun, ‘Ekonomi’ kategorisinde Kemer Gözcü Gazetesi’nden Şüheda Partal, Televizyon kategorisi ‘Haber’ dalında, Anadolu Ajansı’ndan Bekir Bektaş, ‘Program’ dalında Kanal V’den Gözde Gürgöze, ‘En İyi Görüntü’ dalında TRT’den Habib Erdinç Kızılgedik ve Kadir Kurucan, Haber Fotoğrafı kategorisinde ‘Kültür Sanat Haberi’ Fotoğrafı dalında Akdeniz Manşet Gazetesi’nden Ramazan Bozca ödül aldı. ‘Yılın Radyocusu’ ödülünü, TRT Antalya Radyosu’ndan Emre Altınışık, ‘Sayfa Tasarım Kategorisi’ni Antalya Körfez Gazetesi’nden Abdullah Yüksel, ‘İnternet Gazeteciliği’ kategorisinde www.penceretv.com’dan Elif Mirmahmutoğlu röportaj kategorisinde ‘Jüri Mansiyon’ ödülü Kanal V’den Sevgi Gümüş, ‘Jüri Teşvik Ödülü’ ise Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi Akil Haber Ajansı’ndan Şerif Ali Duman’ın oldu. ‘Nuri Dağtekin Özel Ödülü’, Şifa Çiçek’e verilirken, ‘AGC Kurum Özel Ödülü’ de Corendon Airlines’in oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!