Ağacı işleyerek geçen 40 yıl

Güncelleme Tarihi:

Ağacı işleyerek geçen 40 yıl
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2019 10:17

Kargısıyla işlediği ağaçları birer sanat eserine dönüştüren Atilla Önen, 40 yıllık sanatsal birikimini Antalya’daki sergisinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Haberin Devamı

AĞACA YENİDEN HAYAT VEREN SANAT
TÜRKİYE’de ahşap oyma sanatının en önemli isimlerinden Atilla Önen’in doğa, tarih ve insanı konu alan figürleri ağacın dokusuna ince ince işlediği eserleri, Akra Barut Otel’de sergileniyor. Eserlerini kimi zaman işlenmesi güç zeytine, yumuşak ıhlamur ağacına ya da ayaus ağacına işleyen sanatçının sergisinde yüzey indirme, kabartma yontu ve rölyef gibi farklı teknikler dikkat çekiyor. Balıklardan su kuşlarına semazenden balerine çok sayıda motifin hayat bulduğu sergi hafta sonu ziyarete açık olacak.
NOTRE DAME ESERLERİ
Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda sergi açan sanatçı Atilla Önen, ömrünün 40 yılını adadığı oyma sanatıyla ilgili şöyle konuştu: “Kargıyı sürekli ellerimde hissediyorum. İşleyen ele karşı koymadan kolayca şekillenebildiği için ağacı seviyorum. Sergimdeki ‘Nar Ağacı’ ve ‘İncir Ağacı’ adlı çalışmalarımda, Paris’teki Notre Dame Kilisesi’nde gördüğüm iki eserleri yeniledim. O eserler 8 bin yıl içinde çok yıpranmışlardı, hatları belli olmuyordu. Ben o güzel eserleri yenilemek istedim. Notre Dame Kilisesi’nde orijinalleri yanmış olabilir. Fransız Kültür Ateşeliği’ne ya da Kültür Bakanlığı’na hediye edebilirim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!