AEDAŞ çalışanlarına, meme kanseri farkındalık semineri

Güncelleme Tarihi:

AEDAŞ çalışanlarına, meme kanseri farkındalık semineri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 12:10

AEDAŞ çalışanlarına, meme kanseri farkındalık semineri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ, çalışanlarına 'Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık' ayı kapsamında seminer verildi.

AEDAŞ, 'Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' kapsamında, çalışanlarına yönelik eğitim semineri düzenledi. Seminerde, meme kanseri ile mücadelede düzenli kontrollerin büyük bir önem taşıdığına dikkat çekildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Ateş'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, katılımcılara düzenli kontrolün hayat kurtardığı anlatıldı. Büyük katılım ile gerçekleştirilen söyleşide Op. Dr. Ateş, çalışanların sorularını da yanıtladı.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Türkiye'de en sık görülen üç kanser türünden biri olan meme kanserine karşı erken teşhisin büyük bir önem taşıdığına işaret eden Ateş, "Her ay ayna karşısında elinizle mutlaka kendi kontrolünüzü yapın" uyarısında bulundu. Ailesinde kanser geçmişi olanların ve 40 yaşın üzerindekilerin yıllık kontrollerini düzenli olarak yaptırmalarının önemine dikkat çeken Ateş, meme kanseriyle ilgili bilinç düzeyinin giderek arttığına da işaret etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2004 yılından itibaren 1-31 Ekim tarihleri arasını 'Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' olarak kabul etmesinin ardından dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de ay boyunca birçok kurum ve kuruluş meme kanseriyle ilgili olarak bilgilendirme çalışmaları yapıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!