AÇILIŞI DUYAN KAPIYA KOŞTU

Güncelleme Tarihi:

AÇILIŞI DUYAN KAPIYA KOŞTU
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2020 09:15

Antalya’da alışveriş merkezleri (AVM), gerekli önlemleri alarak yeniden ziyaretçilere kapılarını açtı.Açılış anında AVM’lerin önünde kuyruklar oluşsa da gün içinde kayda değer bir yoğunluk yaşanmadı.

Haberin Devamı

ANTALYA’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçici süreyle kapatılan alışveriş merkezleri (AVM), kontrollü sosyal hayata geçiş kapsamında yeniden faaliyete geçti. Açılış kararının ilk gününde kent genelindeki alışveriş merkezleri ortalama yüzde 20 kapasiteyle çalışmaya başladı. Kararın ilk gününde AVM’lerin açılış saatlerinde giriş ve çıkışlarda kuyruklar oluşurken günün devamında az sayıda kişi, alışveriş için mağazalara geldi. Kentteki bazı AVM’lere gelenler, ateş ölçümleri yapıldıktan sonra içeriye kabul edildi. AVM’lerde, sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyarıcı afişler dikkati çekti. Sağlık Bakanlığı tarafından açılış sürecinde uygulanması gereken hijyen tedbirleri ise AVM yönetimlerince uygulandı.

AÇILIŞI DUYAN KAPIYA KOŞTU

TEMEL KURAL SOSYAL MESAFE
Antalya genelinde pandemi sürecinde hem alışveriş merkezleri hem de içlerindeki mağazalar metrekare oranında maksimum kişi sayısını belirleyerek ziyaretçi almaya başladı. Alışveriş merkezlerinin güvenlik ekipleri otomasyon sistemleri ve sayaçlar vasıtasıyla giren ve çıkan kişi sayılarını hesaplıyorlar. 10 metrekareye 1 kişi kapasitesi dolduğu an içeriye ziyaretçi alımı durduruluyor. Mağazalarda da 8 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde planlama yapılıyor. Açılış hazırlığı yapan tüm mağazalarda stantların arasındaki mesafeler 2 katına çıkarıldı. Kıyafet deneme kabinleri birer atlamalı olarak hizmete açıldı. Denenen kıyafetler de belirli bir süre bekletildikten sonra buharlı ütüleme işleminden geçirildikten sonra yeniden reyona konulacak. AVM içindeki mağazaların önünde kuyruk oluşması da önlenecek.

Haberin Devamı

AVM İÇİNDE PANDEMİ DÜZENİ
ANTALYA’da bir alışveriş merkezinin Pazarlama ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Itır Elif Bayarı, gerekli önlemleri alan tüm mağazaların haftanın ilk günü itibariyle açılış yaptıklarını belirterek yeni alışveriş düzeniyle ilgili şunları söyledi: “Kafe, restoran, sinema, çocuk oyun alanı, masaj salonu, spor kulübü gibi işletmeler İçişleri Bakanlığı kararı ile kapatılmıştı. Bu işletmeler izin verilene kadar kapalı kalmaya devam edecek. İçeride bulunan oturma alanlarının tamamını kaldırdık. Ancak lokanta statüsünde olan işletmeler paket servis sistemiyle hizmet verebiliyor olacak. Kapılarda her vardiyada ziyaretçi kabul eden personelin sayısı artırıldı. Girişteki görevlilerimiz ‘Maskenizi takın, dezenfektan kullanın’ gibi yönlendirmeler de yapıyor. Gerekli sağlık eğitimlerini alan güvenlik personelimiz alışveriş merkezi içinde ateş ölçümü yaparak ziyaretçi alıyor. Ateşi yüksek çıkan ziyaretçimizi içeriye almıyoruz.”

Haberin Devamı

ÜST DÜZEY HİJYEN ÖNLEMLERİ
Alışveriş merkezinin tamamının açılıştan önce özel dezenfekte ekibiyle ziyarete hazır hale getirdiğini belirten Bayarı, pandemi süreci devam ederken uygulanacak işleyişle ilgili şöyle bilgi verdi: “Ziyaretçilerimizi özledik ama önceliğimiz onlara güvenli ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapabilmelerini sağlamak. Bu amaçla birçok noktaya el dezenfektan istasyonları konumlandırdık. Girişlere antibakteriyel ve içinde dezenfektan sıvı bulunan halılar yerleştirdik. Ziyaretçilerimiz bu halıların üzerinden geçerek alışveriş merkezine giriyorlar. Temizlik ekibimizin dışında ayrı bir dezenfekte ekibi kurduk. Yoğun şekilde temas edilen yürüyen merdiven el bantları, kenar korkulukları asansör butonları gibi alanları sürekli olarak dezenfekte ediyoruz. Tuvaletlerdeki kabinleri ve lavaboları sosyal mesafeyi korumak için atlamalı olarak kullanıma açtık. Bu konuda uyarılar içeren görseller hazırladık. Gün içinde de sık sık ziyaretçilerimizin sosyal mesafeyi korumaları ve maskelerini çıkarmamaları konusunda anonslar yapılıyor olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!