3'üncü etap raylı sisteme Başbakan onayı

Güncelleme Tarihi:

3üncü etap raylı sisteme Başbakan onayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2017 11:27

3'üncü etap raylı sisteme Başbakan onayı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu Kararı'nı imzaladı. Varsak- Meltem arasındaki 26 kilometrelik üçüncü etabın inşaatına yılbaşından önce başlanılması hedefleniyor.

İlk başkanlık döneminde Antalya'yı raylı sistemle tanıştıran Başkan Menderes Türel, Meydan-Kepezaltı arasındaki birinci etap raylı sistemi rekor sürede tamamladı. Başkan Türel'in yeniden göreve gelmesiyle Meydan-Havaalanı-Aksu güzergahındaki 2'nci Etap Raylı Sistem Hattı da yine rekor sürede Antalyalıların hizmetine sunuldu. Raylı sistem hatları ile bugün ilk duraktan binen Antalyalılar ve kente gelen ziyaretçiler, hiç aktarma yapmaksızın otogardan havalimanına, kent merkezinden Aksu'ya ulaşabiliyor.

BAŞBAKAN İMZALADI

Antalya şimdi de 26 kilometrelik Varsak- Meltem arasındaki 3'üncü Etap Raylı Sistem Hattı ile tanışmaya hazırlanıyor. Başkan Menderes Türel'in göreve geldiği günden bu yana Antalya'ya kazandırmak için yoğun mesai harcadığı 3'üncü Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili son viraj da geçildi. Başbakan Binali Yıldırım'ın Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını imzalamasıyla mega projenin hayata geçmesine yönelik son adım da atılmış oldu.

VARSAK'TAN MELTEM'E

Varsak'tan başlayarak Otogar, Üniversite, Adliye ve Meltem Mahallesi, Devlet Hastanesi istikametinden Müze bölgesine uzanacak üçüncü etap raylı sistem yaklaşık 26 km uzunluğunda olacak. Ayrıca mevcut nostaljik tramvay sistemi de tümüyle yenilenerek bu yeni hatta bağlanacak. Böylece Antalya'nın en önemli noktalarına, örneğin havalimanına, otogara, üniversiteye, adliyeye, hastaneye, Kalekapısı'na doğrudan raylı sistemle ulaşılabilecek.

İLK KAZMA YILBAŞINDAN ÖNCE

Resmi ve hukuki süreci YPK kararının imzasıyla tamamlanan 3. Aşama Raylı Sistem için Büyükşehir Belediyesi, vakit kaybetmeksizin ihale ve yapım çalışmalarına başladı. Böylece üç aylık bir sürede dev projenin ihale işlemlerinin tamamlanarak, yılbaşından önce inşaatına başlanılması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!