2021 PATARA YILI

Güncelleme Tarihi:

2021 PATARA YILI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2021 09:42

Tarihine sahip çıkan ve Antalya’dan gelirini elde eden hangi firma veya firmalar Patara Antik Kenti’ne sponsor olacak dersiniz? Önümüzdeki günler bunu gösterecek. İş Bankası’nın bir sponsorluğu var Patara için ama yeterli mi? Elbette hayır.

Haberin Devamı

KOSKOCA ANTALYA

Elbette yazacağım, yazı çizi az kalır bu konuda... Dilimin döndüğünce anlatacağım. Nefesimin son anına kadar da bu kent için çalışanı çalışmayanı; çalışıp sosyal fayda sağlayanı da sağlamayanı da anlatacağım. Ama yazı ile ama söz ile.
Şimdi efendim bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından PATARA Yılı ilan edildi. 2020 yılı Patara Yılı ilan  edilmişti biliyorsunuz, pandemi ile birlikte büyük bir şanssızlık yaşadı. 2021 yılı bu sebeple Patara Yılı olarak devam ediyor. Ediyor etmesine de; kimin bundan haberi var? Kim bunun için çalışıyor? Koskoca Antalya, bu yılı ne kadar sahiplendi , neresinden tutuyor, asıl sorum bu!

BİRAZ AYIP OLMUYOR MU?
Gidip gezeniniz olmuştur mutlaka. Gitmediyseniz yapılacak ilk iş olarak listenize almalısınız . Gidip gezenleri, boy boy resim verenleri de görüyorum sosyal medyadan. Koca koca kurumlar gidiyor, merak ediyorum, geziden dönünce ne gibi bir sosyal fayda ile Patara’ya katkı koyuyorlar? Orada yıllardır dünyanın taşını kaldıran bu ekibe karşılık;  taş atıyorlar ve kolları yoruluyor mu?
‘Geçmişimiz , tarihimiz en önemli hazinemiz’ diyor ve sadece onun önünde fotoğraf çekmekle mi bu hazineyi ödüllendiriyoruz? Biraz ayıp olmuyor mu? 
Elbet bunları söylerken dolup taşmış durumdayım yoksa bu yazıyı yazmam.
Televizyonlarda boy boy otellerinin reklamını veren turizmci arkadaşlarımız, bir toteme dünya bütçe ayırmayı gereklilik gören belediyelerimiz sizlere sesleniyorum. Patara Yılı için ne yaptınız? Planlarınız nedir? Ne kadar bütçe ayırdınız? Bu kente bir tema yılın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tekrar verilmesi bizlerin bir daha muhtemelen göremeyeceği bir şey biliyor musunuz? Diğer iller sırada bekliyor ve bu Antalya için, Antalya tanıtımı ve turizmi için inanılmaz bir nimet! Bunun farkında mısınız?

Haberin Devamı

PATARA’YA KİM SPONSOR?
Tarihine sahip çıkan ve Antalya’dan gelirini elde eden hangi firma veya firmalar Patara Antik Kenti’ne sponsor olacak dersiniz? Önümüzdeki günler bunu gösterecek. İş Bankası’nın bir sponsorluğu var Patara için ama yeterli mi? Elbette hayır. Artuklu Sarayı için Diyarbakır’lı bir kozmetik firması sponsor oldu. Zerzevan Kalesi için, gıda sektöründe ulusalda bilinen bir Diyarbakır markası ise tam 20 yıllığına Zerzevan Kalesi kazılarına sponsor oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Bizim Antalya’da ulusalda marka olmuş, ihracat rekorları kıran, listelere giren firmalarımıza sesleniyorum. Haydi! Vakit bu vakit, gösterelim ortak gücümüzü. Bu kentte turizm varsa, sırf mavi bayraklı suları yüzünden değil, bu tarih, bu eşsiz hazine sayesinde var. Antalya Tanıtım Vakfı olarak, geçmiş yıllarda Perge Antik Kenti için ‘bir sütunda sen dik’ projesi ile bir farkındalık yarattık ve  hatırı sayılır bir destek gördük. Ama, bu yıl daha fazlasını hak ediyor. ‘Çalışalım, proje üretelim’ diyen ‘ama gerçekten çalışalım’ diyen sivil toplum örgütleri ve belediyelerimize Vakıf olarak her zaman kucak açtık yine açarız. 

Haberin Devamı

ÖZENİYORUM
Çok özeniyorum... Çoğu insan bir başkasının giydiğine, gittiği yere, yediğine, içtiğine özenir. Ben neye özeniyorum biliyor musunuz? Tarihine, kültürüne sahip çıkan ve bunu koruyup kollayan kentlere özeniyorum. Çok özeniyorum hem de... 35 yılı aşmış bir kazı çalışması, Noel Baba’nın doğduğu yer, Likya Birliği’nin başkentinden bahsediyoruz. Tüm bu tarihin üzerine, eşsiz kumsal ve onun içinde barındırdığı canlılardan.
Bu bir çağrıdır, gelin hep birlikte çalışalım ve tarihimiz bizimle gurur duysun ve bu defa başka kentler de bize özensin.

Sevgiyle Kalın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!