“Zoru başarma hedefindeyiz”

Güncelleme Tarihi:

“Zoru başarma  hedefindeyiz”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 14:57

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, hafta sonunda, yıllarını verdiği Fenerbahçe’ye rakip olacak.

Haberin Devamı

Kadıköy’de maç kazanmanın ve puan almanın kolay olmadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Biz, mücadele edip, alnımızın akıyla o statan çıkmayı amaçlıyoruz. Uzun vadede düşüncem burada iz bırakmak” diye konuştu. Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, 6 yıl sonra yeniden Süper Lige dönüş yapan takımın, 9 haftalık performansını değerlendirirken, “Daha iyisini yapabilirdik” diye konuştu. Yıllardır oyuncu ve teknik adam olarak görev yaptığı Fenerbahçe’ye hatf sonu rakip olacağını hatırlatan Kartal, “Kadıköy’de maç kazanmak ve puan almak kolay değil. Biz mücadele edip, alnımızın akıyla o statan çıkmayı amaçlıyoruz. Uzun vadede düşüncem ise burada iz bırakmak” dedi.
Spor internet sitesi viralspor.com’a açıklamalarda bulunan Kartal, şunları söyledi:
“Sezon başında sıkıntılarımız oldu. Bazı oyuncuları alamadık. Bazılarını getirdik, başka kulüplere gittiler. İlk hazırlık kampını 13-14 kişi ile yaptık. Bazı oyuncular son ana kadar imza atmadı, bekledi. Avrupalı oyuncular, Türkiye’nin şartlarından dolayı bizi fazla tercih etmiyordu. Başkanla bütçe planlaması yapıp, bunu aşmadan transferi gerçekleştirdik. Bazı arkadaşlar aramıza geç katıldı. Hazırlık kampı yapamadıkları için sıkıntı yaşıyoruz. O dönem bir kaos vardı. Stat yoktu, transferin son günü oyuncular geldi. Bunların hazırlanması için 4-6 haftaya ihtiyaç vardı. Sıkıntılara rağmen, 3-4 puanımız daha olabilirdi diye düşünüyorum. Bursaspor maçı haricinde iyiydik. Bütün hedefimiz bu takımı bu sene ligde tutmak. Yeni kurulan bir takımız. Şu ana kadar 2 maç üst üste aynı 11 ile çıkamadık.”

EKİP ÇALIŞMAMIZ ÜST DÜZEYDE

“Türk, bir antrenör ve vatansever biri olarak, bu köklü camiada nasıl iz bırakabilirim diye düşünmeye başladım. A.Gücü’nde çok başarılı olmak istiyorum. Saha içi işin kolay kısmı. Asıl sorun saha dışında. Geldiğimizde odalar, kamp yapmaya uygun değildi. Kısa sürede bu tesisi yenilettik. Antrenman sahamız da hazırlanıyor, haftaya başlayacağız. Ekibim, çok iyi ve 5 yıldır beraberiz. Koşu mesafesi, sprint gibi konuların hepsi bilime dayalı çalışmalar. İki haftadır bunları A.Gücü’nde de uyguluyorum. 4 aydır gümrükte bekledi, 2 hafta önce geldi. Artık burası gerçek anlamda profesyonel bir kulüp oldu. En azından bunları sağlayabildik. Takımda bir rekabet var. Her maçı analiz ediyoruz. Kim ne koşmuş, ne yapmış. Ner de durmuş, gelmiş mi, gitmemiş mi, kaçamazlar yani. Gençlerbirliği başkanı ve yöneticilerine de çok teşekkür ediyorum. Bize sahalarını verdiler.”

Başarırsak kulübün önü açılır

“F.Bahçe büyük bir camia, Kadıköy’de maç kazanmak, puan almak, kolay değil. Zor durumdalar. Bui, bu takımı öncelikle ligde bırakmaya çalışıyoruz. Başarabilirsek, borçlar azalacak, kulübün önü açılacak. Daha rahat transfer yapılacak. Daha önce rakip olarak Gaziantepspor ile o stada çıktım, şimdi A.Gücü ile çıkacağım. Hayatım geçti o statta. Bu hafta, puana ihtiyacı olan iki takım karşılaşacak. Oyunu çirkinleştirmeyeceğiz. Kendi futbolumuzu oynamaya çalışacağız. İnşallah yüzümüzün akı ile oradan çıkarız. Hak eden kazansın. Başkanımız, maç öncesi takımla yemekte buluşacak. Orada her şeyi anlatacak. Borçlar bitmek bilmiyor. Dipsiz bir kuyu. O konular başkanın, yönetimin işi. Biz oyunumuza bakıyoruz.”

DJE BİZİM JOKER OYUNCUMUZ

“Ben Cerci’de fazla acele etmedim. Performansının yükselmesini bekledim. O mevkide oynayacak oyuncum vardı. Diğerlerini bekleyecek durumda değildim. Zorunlu olarak acele ettim, bazıları sakatlandı. Cerci’yi yavaş yavaş hazırlıyorum. İyi bir oyuncu, top ayağına gelince olumlu kullanıyor. Sadece biraz, savunma anlamında sıkıntısı var. Onu hangi maçlarda, nasıl kullanırız bakacağız. Dje bizim jokerimiz. Çok sevimli, çalışmayı seven bir oyuncu. Bize çabuk adapte oldu, antrenmanlarımızı çok benimsedi. Marsilya’da da İngiltere’de de benzer antrenmanlar yapıyoruz diyor. Sağ bek ve orta saha da oynayabiliyor. Daha da iyi olacak diye düşünüyorum. Oyuncularla çok iyi iletişim kurabilen bir insanım. Takıma arkamı dönmüyorum. Onlar da biliyor ki çalışırsa, hocanın dediklerini yaparsa, hem kendileri hem takım başarılı olur. Oyuncu sizi tartar. Antrenör bilgili mi diye. Kariyerine bakar. Dürüst ve adaletli mi diye değerlendirir. Bu konuda ekibimle birlikte en iyiyi yaptığımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

EL KABİR VE MOKHTAR DÖNÜYOR

“El Kabir ve Mokhtar, takımla idmanlara çıkıyor. Moulin hafta sonunda koşulara başlar. 2 hafta sonra oynayacak duruma gelir. Heurtaux da 3 hafta sonra sahada olur. Hopf’un Bursa maçında parmağı kırıldı, tedavisi sürüyor. Hafta sonu bakacağız, belki Altay olur, belki Korcan olur. Hopf düzelir o geçer kaleye. Korcan bu hafta genel olarak iyiydi. Yan toplarda hata yapmadı. Ancak, ayakla topu oyuna sokarken zorlandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!