Zorlu süreçte kritik atamalar

Güncelleme Tarihi:

Zorlu süreçte kritik atamalar
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2022 15:42

Zirve yarışı ve kümede kalma mücadelesinin üst düzeye çıktığı dönemde, deneyimi az isimler maçları yönetecek. Manisa FK-MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği-Kocaelispor müsabakalarının hakemleri, bu kulvarda daha önce toplam 3 maça çıktı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 29. hafta heyecanı, olumsuz hava koşulları nedeni ile ligin bir hafta kaydırılmasının ardından dün oynanan maçla yeniden başlarken, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) karşılaşmalardaki hakem görevlendirmeleri dikkati çekti.
MHK’nin geçen günlerde gençleştirme ve yeniden yapılanma adı altında, 13 Süper Lig hakemine bundan sonraki süreçte görev verilmeyeceğini açıklaması ile başlayan, bazı hakemlerin görev kabul etmeyeceklerini beyan etmesi ile tırmanan hakem krizi, 29. hafta atamalarına da yansıdı.
Zirve yarışı ve kümede kalma mücadelesinin üst düzeye çıktığı dönemde, deneyimi az isimler maçları yönetecek. Manisa FK-MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği-Kocaelispor müsabakalarında, bu kulvarda daha önce toplam 3 maça çıkan hakemler görev alacak.

LİDERİN MAÇINI ORDULU CİNEK YÖNETECEK

Ligin 58 puanla lideri MKE Ankaragücü, 29. hafta maçında yarın Manisa FK ile deplasmanda karşılaşacak. Zorlu müsabakayı, Ordu bölgesi hakemlerinden 33 yaşındaki Adem Cinek yönetecek. Kariyerinde daha önce 2 kez Spor Toto 1. Lig’de maça çıkan Cinek, TFF 2. Lig’de 31, TFF 3. Lig’de 16, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 4 olmak üzere, toplam 53 maç yönetti. 22 müsabakayı ev sahibi takımlar kazanırken, deplasman ekipleri 16 maçtan galip ayrıldı. 15 maç da berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda toplam 139 sarı, 8 de kırmızı kart gösterdi. Cinek, son olarak 9 Mart’ta, Sarıyer’in deplasmanda Turgutluspor’u 2-0 yendiği TFF 2. Lig maçını yönetti.
Cinek, Ordu Bölgesi B Klasman hakemi iken Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından, hakem havuzunu genişletme çalışmaları kapsamında, Ocak ayında A Klasmanına yükseltildi ve klasman çıkarılan diğer hakem arkadaşları ile birlikte kendisinin Spor Toto 1. Lig maçlarında görev almasının yolu açıldı.

GENÇLER CEPHESİNDEN ELEŞTİRİ GELMİŞTİ

Spor Toto 1. Lig’de 33 puanla 13. basamakta duran ve küme düşme hattının yakın tehdidini üzerinde hisseden Gençlerbirliği de yarın Eryaman Stadı’nda, 32 puanla bir basamak altında yer alan Kocaelispor ile karşılaşacak. MHK, bu müsabaka için Balıkesir Bölgesi hakemlerinden 30 yaşındaki Adnan Deniz Kayatepe’yi görevlendirdi.
Kayatepe de tıpkı Adem Cinek gibi Ocak ayında MHK tarafından klasmanı yükseltilen ve Spor Toto 1. Lig’de maç yönetme şansı bulan isimlerden. Hakemlik kariyerinde daha önce bir kez Spor Toto 1. Lig maçında görev alan Kayatepe, TFF 2. Lig’de 38, 3. Lig’de 7, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 4 maça çıktı. Kayatepe’nin yönettiği müsabakalarda ev sahibi takımlar 18, deplasman ekipleri ise 19 galibiyet elde etti. 13 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Kayatepe, bu maçlarda toplam 120 kez sarı kart gösterirken, 5 oyuncuyu da kırmızı kartla saha dışına yolladı.
Kayatepe, son olarak 19 Şubat’ta, TFF 2.Lig maçı yönetti.
Gençlerbirliği yönetimi, sezon içinde bazı maçlarda hakem hatalarından kaynaklı yaşadığı kayıplar sonrasında MHK atamalarına eleştiri getirmiş, kurulu daha dikkatli görevlendirmeler yapması konusunda uyarmıştı.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ KAHRAMANLAR UNUTULMAZ

Haberin Devamı

Ankara’nın Spor Toto 1. Lig temsilcileri; MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Keçiörengücü kulüpleri, sosyal medya hesaplarından, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında, şehitler için anma mesajları yayımladı.
Ankaragücü kulübü, yayınladığı videoda, “Bu destanda; 276 kg mermiyi kaldıran Seyit Onbaşı var, birkaç kalas ve halat ile 100 tonluk topu Hamidiye’ye naklettiren 65 yaşını geçmiş İmalat-ı Harbiye ustası Ramazan Ağa var, Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk var” ifadelerine yer verdi.
Gençlerbirliği kulübü, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Keçiörengücü ise “Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin ortak inancının ibret verici kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferinin 107. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

MAÇ BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

Gençlerbirliği ile Kocaelispor arasında yarın oynanacak olan Spor Toto 1. Lig maçının biletleri satışa sunuldu. Kırmızı-siyahlı ekibin yönetimi, önemli müsabakanın bilet fiyatlarını; VIP bölümü için 30, maraton tribünü için 20 ve kale arkaları için 15 TL olarak belirledi. Kulüp, daha önce, sağlık çalışanları ve öğretmenlerin sezon sonuna kadar iç saha maçlarına ücretsiz girebileceğini duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!