Zor durumdaki esnaftan karantinadaki vatandaşa

Güncelleme Tarihi:

Zor durumdaki esnaftan karantinadaki vatandaşa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2020 00:56

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi sürecinde iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın dertlerini dinlemek, yaşadıkları sıkıntılara çare bulmak ve mağduriyetleri gidermek için Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (ANKESOB) bağlı sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Esnafa bu süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları doğrultusunda destek olacaklarını açıklayan Başkan Yavaş, “Garsondan komiye kadar hepsini düşünüp esnafımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Kimsenin aç ve açıkta kalmasına gönlümüz razı değil. Kafe ve lokantalarını kapatan esnafımızdan karantinadaki vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere yemek de temin edeceğiz” dedi.

Zor durumdaki esnaftan karantinadaki vatandaşa


SALGINDAN DAHA HIZLI

Yavaş, ATO ile ANKESOB’dan garsondan komiye kadar hizmet sektöründe çalışan ve mağdur olan esnaf gruplarının listesini de istedi. Esnaf gruplarından gelecek olan listelere göre Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları doğrultusunda yardımlarının çeşitlilik kazanabileceğini vurgulayan Başkan Yavaş, “Başlattığımız iyilik hareketi salgından daha hızlı hareket ediyor. Mağdur esnafımızın sayısını belirleyip, bir an evvel en azından gündelik ihtiyaçlarını karşılayacak bir şekilde üstümüze düşeni belediye olarak yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Pandemi sürecinde esnafa olan desteğinden dolayı Başkan Yavaş’a teşekkür eden ATO Başkanı Gürsel Baran, “Tüm dünyanın ne bizden fazlası ne bizden eksiği var” dedi. ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner de, “Bizler de ortak yapılacak her çalışmanın içinde olarak esnafımızın mağduriyetini gidermek istiyoruz” diye konuştu. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise şunları söyledi: “Her zaman Başkentlilerin faydasına olacak, mağduriyetini giderecek çalışmalar için hazırız. Bütün esnafın problemini çözmek için elimizden geleni yapmaya hazırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!