Zirveye taşıyan ekip dağılıyor

Güncelleme Tarihi:

Zirveye taşıyan ekip dağılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 16:19

Spor Toto 1. Lig’i ilk sırada tamamlayan sarı-lacivertli takımda 11’de oynayan oyuncuların çoğu ile yollar ayrıldı. Eren, Abdullah ve Ali Kaan’ın yanı sıra genç futbolcular şu an için Beştepe’de kalanlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’i lider bitirip, 2022-2023 sezonunda Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazanırken, bu başarıda emeği olan futbolcuların büyük çoğunluğu ile yollar ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin yönetim, teknik kadro ve futbol koordinatörlüğü biriminin yürüttüğü çalışma sonrasında; takım kaptanları Erdem Özgenç ve Yusuf Abdioğlu’nun yanı sıra, Mehmet Murat Uçar, Akın Alkan, İshak Çakmak, Hasan Hüseyin Acar, Kwabena Owusu, Tiago Pinto, Aatif Chahechouhe, Geraldo ve Cem Ekinci’nin, Beştepe ile ilişiği kesildi.
Yeni sezonda başka kulvarlarda farklı takımlarda mücadele edecek olan oyunculardan; Erdem, Yusuf, Murat, Akın, İshak, Owusu, Pinto ve Aatıf, sakatlıklar ve cezalar dışında, 11’de en fazla görev alan isimler arasındaydı. Geraldo, son dönemde daha fazla süre almaya başlarken, Hasan Hüseyin Acar ve Cem Ekinci, bu anlamda arkadaşlarının gerisinde kaldı.
Ankaragücü’nde sezon devam ederken, devre arasında da Daniel Lukasik ve Nadir Çiftçi ile de yollar ayrılmıştı.

GENÇLER VE AZ SÜRE ALANLAR TAKIMDA KALDI

Süper Lig kulvarında büyük ölçüde yenilenecek kadro ile girmeyi hedefleyen Ankaragücü’nde, biten sezonda forma giyen; Eren Derdiyok, Abdullah Durak, Ariyibi, Yasin Güreler ve Ali Kaan Güneren gibi uzun süreler alan isimlerle; Bahadır Han Güngördü, Atakan Dama, Alperen Babacan, Şahverdi Çetin, Arif Emre Eren, Yasir Karabay, Kaan Çinkaya, Ulaş Yılmaz ve Furkan Ceylan gibi daha az görev yapanlarla, genç isimler kaldı. Gyhas Zahid’in de sözleşmesi, takımın şampiyon olup bir üst lige çıkması nedeniyle, opsiyon maddesinin devreye girmesi ile uzadı.
Sezon başında Göztepe’ye transfer olan ancak İzmir temsilcisinin satın alma opsiyonunu kullanmayı düşünmdeği Atakan Rıdvan Çankaya da yeniden Beştepe’ye dönecek.
Sözleşmesi sona eren isimlerden Sinan Osmanoğlu ile takımdan gönderilen kaptan Erdem Özgenç’in, Spor Toto 1. Lig’in yeni ekibi Pendikspor ile görüştüğü belirtiliyor. Yusuf Abdioğlu’nu Samsunspor ve Sakaryasor, yakın takibe alırken, Sakaryaspor aynı zamanda Hasan Hüseyin Acar, İshak Çakmak ve Aatıf için de nabız yokluyor. İshak’ı aynı zamanda Pendikspor da transfer etmeyi düşünüyor.
Eyüpspor ve Samsunspor ile birlikte bu sezon Spor Toto 1.Lig’e yükselen Sakaryaspor ve Pendikspor’un sağ bek ve sağ kanatte görev yapan Murat Uçar ile görüştüğü ifade ediliyor.
Erdi Dikmen ve Şahverdi Çetin için de Spor Toto 1. Lig ekibi Altınordu devrede.
Sezon başında Ankara Demirspor’dan transfer edilen ve Ankaragücü’nde 2 yıl daha sözleşmesi bulanan kaleci Bahadır Han Güngördü için Galatasaray’ın teklifte bulunduğu, Ankaragücü yönetiminin bu öneriyi ilk aşamada geri çevirdiği ileri sürüldü.
Sarı-lacivertliler yeni sezon kadrosu ile ilgili transfer çalışmasına erken başlarken, şu ana kadar Panathinaikos’tan, Yunanistan Milli Takımının sağ kanat oyuncusu Tasos, Macaristan Ligi takımı Ujpest’ten Gürcistan Milli Takımının sol kanat futbolcusu Beridze ile Gaziantep FK’dan sağ bek Oğuz Ceylan ile sözleşme imzaladı

Haberin Devamı

ŞAMPİYON FORMALARI ÇOCUKLARA YAKIŞTI

Haberin Devamı

Ankaragücü yönetimi, Diyarbakır’da görev yapan bir öğretmenin ricasını yerine getirip, çocukları sevindirdi. Hani İlçesi Yukarı Turalı İlkokul Öğreteni Sercan Yıldız, Ankaragücü kulübüne isteğini iletip, “Burada birleştirilmiş sınıfta okuyan 35 öğrencimiz var. Okulların kapanmasına çok az bir zaman kaldı ve çocuklar karnelerini alacak. Sizlerden ricam, karne hediyesi olarak kulübün ürünlerini çocuklarımızı sevindirmek adına göndermeniz. Böyle bir şey olursa çocuklar ve okulumuz adına mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü yönetimi de isteği hemen yerine getirip, çocuklar için hazırladığı paketleri, okula ulaştırdı. Şampiyon Ankaragücü yazan tişörtleri giyen çocuklar büyük bir sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

YUSUF’TAN VEDA MESAJI

Ankaragücü’nde, yönetimin yolları ayırma kararı aldığı Yusuf Abdioğlu veda mesajı yayınladı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yusuf Abdioğlu, şu ifadeleri kullandı:
“2017 yılında yaşadığım şampiyonluk bu ligdeki ilk şampiyonluğumdu. Bu şampiyonluk kendimi ispat etmek ve kariyerime şampiyonluk katmak için büyük bir başarıydı. Sezon başında başkanımızın ısrarı üzerine hiçbir kulüple görüşmemişken tekrar Ankaragücü’ne hizmet etme şerefine nail oldum. Omuzlarımda renklerine değer verdiğim 112 yıllık çınarın şeref dolu yükü ve şampiyonluktan başka şansı olmayan camianın hırsı vardı. Çok şükür ki Allah ikinci kez bu camiayı ait olduğu lige çıkarmayı bana, emeği geçen herkese nasip etti. Olmamız gereken yer hayırlı uğurlu olsun Ankaragücü ailesi. Yeni sezonun hepimize başarı ve şans getirmesi dileğiyle.”

KULÜP MÜDÜRLÜĞÜNE ARACI GETİRİLDİ

Haberin Devamı

Süper Lig’in yeni ekibi Ankaragücü bir yandan transfer çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da idari anlamda adımlar atıyor. Sarı-lacivertliler, spor kulübü müdürlüğü görevine Bekir Aracı’yı getirdi.
Kulüpten yapılan açıklamada, Aracı’ya yeni görevinde başarı dilendi. Bekir Aracı, daha önce Süper Lig temsilcilerinden Atakaş Hatayspor’da görev yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!