Zirvenin yolu zorlu

Güncelleme Tarihi:

Zirvenin yolu zorlu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 01:33

İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta son 8 maça girilirken, heyecanın dozu arttı.

Haberin Devamı

Lider Altınordu’nun 3, ikinci sıradaki Alanyaspor’un da iki puan gerisinde yarışı sürdüren Ankaragücü’nü, rakiplerine göre daha çetin bir fikstür bekliyor.

İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta 3 takım, ipi en önde göğüslemek için amansız bir şekilde yarışırken, Ankaragücü, iki dezavantajı lehine çevirmek için mücadele ediyor. Lider Altınordu’nun 3, ikinci sıradaki Alanyaspor’un ise 2 puan gerisinde üçüncü olarak takibini sürdüren sarı-lacivertliler’i rakiplerine oranla daha zorlu bir fikstür bekliyor.
Ligde son 8 haftaya girilirken, 3 takım, kalan maçlarının 4’ünü deplasmanda, 4’ünü de iç sahada yapacak.
Ankaragücü, bu süreçte en zorlu müsabakasını, kendisi gibi şampiyonluk kovalayan Alanyaspor ile 30. haftada deplasmanda oynayacak. Başkent ekibi, play-off grubuna kalmayı hedefleyen Tepecikspor, Bandırmaspor ve kümede kalma mücadelesi veren İskenderun Demir Çelik ile yine deplasmanda karşılaşacak. Ankaragücü’nün, iç sahada maçları daha kolay gibi görünüyor. Bu hafta sonunda 9. basamakta duran Bayrampaşa ile 19 Mayıs’ta karşılaşacak olan sarı-lacivertliler, hedefi kalmayan Ofspor, kümede kalma mücadelesi veren Altay ve lige tutunması için büyük bir futbol mucizesi gereken Bozöyük’ü kendi sahasında ağırlayacak.
Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Akyüz, şampiyonluğun kolay kazanılmadığını, büyük bir emek ve mücadele gerektirdiğini belirtip, “Camia olarak, yeterli hırs, azim ve güce sahibiz. Ankaragücü, geçmiş dönemlerde de zorluklarla karşılaşmış, bunların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Tecrübeli ve bu baskıyı kaldıracak kapasitede bir kadromuz var. Taraftarmızın desteği ile kalan tüm maçlarımızı kazanıp, ligin sonunda zirvede olmayı hedefliyoruz” dedi.
KALAN MAÇLAR
Ankaraücü (54)
-----
Bayrampaşa
Tepecik (d)
Ofspor
Alanyaspor (d)
Bozüyük
İskenderun (d)
Altay
Bandırma (d)
-----
Altınordu (57)

Haberin Devamı

Diyarbakır BŞB (d)
Körfez
Nazilli Bld (d)
Bugsaş
Bandırma (d)
Kızılcahamam
Pazarspor
Bayrampaşa (d)
----
Alanyaspor (56)

Bozüyük (d)
İskenderun
Altay (d)
Ankaragücü
Güngören (d)
Eyüpspor
Diyarbakır BŞB (d)
Körfez

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!