Zırhlı Birlikler'de ilk kazma vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Zırhlı Birliklerde ilk kazma vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 16:24

Büyükşehir Belediyesi, Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçerek Sabancı Bulvarı ile Bağlıca Bulvarı’nı birbirine bağlayacak 4 kilometrelik yeni bulvarın yapım çalışmaları için ilk kazmayı vurdu.

Haberin Devamı

Eskişehir Yolu ve Bağlıca trafiğine rahatlık sağlaması hedeflenen yolun eylül ayı içinde bitirilmesi hedefleniyor. Yolun geçeceği alanda askeri araziler ve MİT arazilerinin bulunması nedeniyle kurumlar arası görüşmeleri tamamladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Her iki kurum için bir sorun oluşturmaması için, imzalanan Güvenlik Protokolü’yle yapılacak bulvarın geçeceği alan boyunca, çalışma yapılacak alanı bir tel örgüyle diğer bölgelerden ayırıyoruz” dedi.
Bulvarın geçeceği alan içindeki yapıların kaldırılma işlemlerine başlandığını bildiren Başkan Gökçek, “Çalışmalarımızı 10 güne kadar daha da hızlandıracağız ve Sabancı Bulvarı ile Bağlıca Bulvarı’nı birleştirerek, Başkent trafiğine yeni bir can damarı daha açmış olacağız. Çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürerek bulvarı, köprüleri ve köprülü geçitleriyle birlikte Eylül ayının ortalarına kadar bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!