Ziraat'e kupa yakışır

Güncelleme Tarihi:

Ziraate kupa yakışır
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2018 15:07

AVRUPA voleybolunda bu sezon rüzgar gibi esen Ziraat Bankası, CEV Kupası’nda finale yükseldi. Ziraat Bankası Erkek Voleybol Takımı, CEV Kupası yarı final rövanş maçında, kendi evinde oynadığı maçta İtalyan ekibi Calzedonia’ya 3-2 yenilmesine rağmen finale çıktı.

Haberin Devamı

İtalya’da oynanan ilk maçı 3-1 kazanan Ziraat Bankası, CEV Kupası’nda ilk kez finale çıktı.Ziraat Bankası, 2013’te şampiyonluğa ulaşan Halkbank’ın ardından, Erkekler CEV Kupası’nda adını finale yazdıran ikinci Türk kulübü oldu.2-0 geriye düştüMaça iyi başlayamayan Ziraat Bankası, ilk eki seti 25-20’lik skorlarla kaybedip, 2-0 geriye düştü. Başkent ekibi, üçüncü setin başında 8-1’lik üstünlük saladı. Sonrasında, İtalyan ekibi toparlanıp, farkı eritse de kırmızı-beyazlılar, seti 25-20 alıp durumu 2-1 getirdi.Karşılıklı sayılarla başlayan 4. sette büyük bir çekişme yaşandı. Son bölüme 23-23 berabere girilirken, iyi blok yapan ve ortadan sayılar üreten Ziraat Bankası, seti 26-24 alıp, setleri eşitledi. 2-2. İtalya’da yapılan ilk maçı 3-1 kazanan Ziraat Bankası, tie-break seti öncesi finale yükselmeyi garantiledi.Tie-break setini 15-11 kazanan Calzedonia, rövanş karşılaşmasından 3-2 galip ayrıldı.Voleybol Erkekler CEV Kupası’nda finale
BU BİZİM RÜYAMIZDI
Ziraat Bankası’nın Başantrenörü Joshko Milenkoski, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, “Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu, bizim rüyamızdı” dedi.
Milenkoski, rövanş karşılaşmasının bekledikleri gibi zorlu geçtiğini dile getirip, şöyle konuştu: “Kupada zorlu bir yolculuğun sonunda finale çıkmaya hak kazandık. İtalya’daki ilk maç rahat geçmişti ancak burada zorlandık. Çünkü son şanslarıydı. Saldıracaklardı ancak buna karşı koyabildik. 2-0 geriye düştükten sonra herkes altın seti oynayacağımızı düşündü. Ancak bırakmadık, vazgeçmedik. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu, bizim rüyamızdı. Çok mutluyuz.”Milenkoski, Rusya’nın Belogorie takımıyla oynayacakları final karşılaşmalarına ilişkin ise “Avrupa’nın en iyi takımlarından biriyle karşılaşacağız. Birçok şampiyonluk yaşamış oyuncuları var. Maksimumuzu vereceğiz, her şeyimizi deneyeceğiz. Sonrasını Allah bilir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FİNAL 3-10 NİSAN’DA

Ziraat Bankası’nın, CEV Kupası finalindeki rakibi Rusya’nın Belogorie ekibi oldu. Belogorie, yarı final rövanş maçında Asseco Resovia ile Polonya’da karşılaştı. İlk karşılaşmada olduğu gibi Polonya temsilcisini yine 3-0 yenen Belogorie, finalde Ziraat Bankası ile eşleşti. Final karşılaşmaları, 3 ve 10 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!