‘Zir Vadisi’ni kurtaracağız’ turizme açacağız

Güncelleme Tarihi:

‘Zir Vadisi’ni kurtaracağız’ turizme açacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2019 10:20

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Zir Vadisi’ni kurtaracağız, orasını turizme açacağız” dedi.

Haberin Devamı

Dün, Yenikent’te Zir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kayılılar Derneği’ni ziyaret eden Yavaş, özetle şunları söyledi:
“Bizim en kuvvetli olduğumuz yer turizm. Zir Vadisi’yle ilgili projeler önümüzde duruyor. İlk yapacağımız işlerden biri turizmi kalkındırmak. En kolayı o. Zir Vadisi’ni kurtaracağız, turizme açacağız. O kadar çok termal tesis var ki Ankara’da, yurt dışından sigorta şirketleriyle anlaşıp ‘Hastaları burada tedavi ettirelim’ diyeceğiz. Günde yarım saat tedavi oluyorlar, akşama kadar boş. Gezdireceğiz, para harcamalarını sağlayacağız.

BAŞKENTRAY YENİKENT’E UZAYACAK

Ankara’nın hafif raylı sistem haline getirilen banliyö treninin bir ucunun Elmadağ, bir ucunun da Yenikent’e kadar uzamasını istedim, iki seçimdir. Bunun işletmesini Büyükşehir’e verdiler. Yapımına da izin verirlerse Sincan’dan gelen hafif raylı sistemin bir ucunu Yenikent’e, bir ucunu da Elmadağ’a kadar yapacağız. Hem Sincan Organize Sanayi hem de ulaşımın rahatlaması Yenikent’i geliştirecek.

ALIM GARANTİLİ TERMAL SERA

Sıcak su ile termal seralarını biz yapacağız size. Hayvancılıkta, bitkicilikte, sütçülükte de sözleşmeli üreticilik yaptıracağız. Alım garantisi veriyoruz. Üreticiyi, tüketiciyle buluşturacak pazarları her yerde açacağız.”

Haberin Devamı

SEÇİMİ FARKLA ALACAĞIZ

Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Yavaş, şöyle devam etti:
“Kayseri’den gelen misafir arkadaşımız, Yenikent’i ancak haritada görmüştür. Biz burada yaşayan insanları, esnafları dükkânlarına kadar tanıyoruz. İsteklerini, dertlerini daha iyi biliyoruz. Öyle anlaşılıyor ki Ankaralı kararını vermiş. Açık farkla da bu seçimi alacağız.”

MAL VARLIĞINI DA AÇIKLADI

Öte yandan Yavaş, ‘Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi’ni imzalayarak mal varlığını da kamuoyuyla paylaştı. Açıklamaya göre Yavaş’ın üzerine Beypazarı’nda 3 arsası, bir bağ evi, Çankaya’da eşi Nursen Yavaş ile müşterek bir dairesi, 240 bin TL nakit parası ve mesleğinden dolayı alacağı vekalet ücretleri bulunuyor.

Dernek ziyaretleri öncesi pazar yerini ve esnafı da gezen Yavaş, 10 yıllık Beypazarı belediye başkanlığı dönemini anlatarak, “24 saat telefonumuz açık olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!