Zihinsel engelli gençlere MEB’den onaylı sertifika

Güncelleme Tarihi:

Zihinsel engelli gençlere MEB’den onaylı sertifika
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 00:00

Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneğince kurulan Çengel Atölye’de, eğitilebilir zihinsel engelli gençlere seramik, galoş, mum ve sabun yapımı öğretilerek, MEB onaylı sertifika almaları sağlanıyor.

SOSYAL Yaşamı Güçlendirme Derneği’nce kurulan Çengel Atölye adlı iş merkezinde, eğitilebilir zihinsel engelli gençlere, seramik, galoş, mum ve sabun yapımı öğretiliyor. Ev, büro ve kurum temizliği eğitimi de verilen gençler, MEB onaylı sertifika alıyor.

Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği Genel Başkanı Ümit Onat, zihinsel engelli çocukları meslek sahibi yapmak ve iş gücünde yer alarak toplumsal yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla iş merkezi kurmaya karar verdiklerini söyledi.

UYGULAMALI EĞİTİM

Onat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile Çankaya Belediyesinin desteğiyle kurdukları iş merkezinde, 16 yaşından büyük eğitilebilir zihinsel engellilere ahşap boyama, resim, seramik, galoş, mum ve sabun yapımı kurslarıyla ev, büro ve kurum temizliği eğitimi vereceklerini belirtti.

Ev, büro ve kurum temizliği eğitiminin, bir ayı teorik 2 ayı uygulamalı olmak üzere toplam 3 ay olduğunu ifade eden Onat, diğer kursların ise 6 ay süreceğini kaydetti. Onat, kontenjanlarının 50 öğrenci olduğunu bildirdi.

Kurs sonunda gençlerin, temizlik şirketleri ve otellerde istihdam edilebilmesi için görüşmeler yaptıklarını anlatan Onat, kursta üretilenleri satarak gençlere harçlık vermeyi planladıklarını ifade etti.

AHŞAP BOYAMA YAPACAKLAR

Onat, toplumsal ön yargıları kırmak ve engelliler konusundaki duyarlılığı arttırmak için alışveriş merkezlerinde küçük stantlar kuracaklarını söyledi. Taşınabilir malzemeleri buraya götüreceklerini anlatan Onat, şöyle konuştu:

"Gençler, öğrendiklerini bu stantlarda uygulayacaklar. Vatandaşlar da onların bir şeyler üretebileceklerini görecek. Böylece bu gençler hakkındaki ön yargılar kırılmaya başlayacak. İşverenler genellikle zihinsel engellileri istihdam etmek istemiyor. Ama ürettiklerini gördüklerinde fikirleri değişiyor. Amacımız bunu sağlamak."

Kursa devam eden gençlerin ailelerine de engelli ebeveyni olmak konusunda eğitim vereceklerini belirten Onat, gerek bireysel olarak gerekse grup çalışmalarıyla aileleri destekleyeceklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!