Zihinsel engelli gençlere beceri kazandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Zihinsel engelli gençlere beceri kazandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 00:00

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneğince yürütülen ‘’Zihinsel Engelli Gençlerimize Beceri Kazandırma Projesi’’ kapsamında Başkentte karma resim sergisi açıldı.

BYEGM Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışında konuşan BYEGM Genel Müdür Vekili Salih Melek, engellilere her zaman yardım edilmesi gerektiğini belirtti.

Engellilere yardım konusunda tüm kurumlara görev düştüğünü dile getiren Melek, her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Sanat Galerilerini engellilerin kullanımına sunacakları sözünü verdi.

Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği Başkanı Ümit Onat da dernek olarak tüm bireylerin sosyal, ekonomik, kültürel ve mesleki açılardan topluma katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, sadece çocuklara değil ailelere de destek hizmeti verdiklerini söyledi.

20 sanatçının resimleri ile zihinsel engelli öğrencilerin yaptığı el sanatları ürünlerinin bulunduğu serginin gelirinin zihinsel engelli öğrencilerin eğitiminde kullanılacağı belirtildi.

Cuma gününe kadar gezilebilecek serginin açılışına BYEGM’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Suriyeli medya yöneticileri, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi ve çok sayıda davetli katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!