Zeliha’nın mutlu günü

Güncelleme Tarihi:

Zeliha’nın mutlu günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2019 09:15

Down sendromlu 28 yaşındaki Zeliha Berberoğlu'nun ‘gelin olma’ hayalini, Altındağ Belediyesi gerçekleştirdi. Gelinlik giyen Zeliha, düğün pastasını kesti, gönlünce oynayıp eğlendi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi Zübeyde Hanım Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi down sendromlu Zeliha Berberoğlu’nun yıllardır kurduğu ‘gelin olma’ hayalinden haberdar olan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, talimat verdi. Zeliha için önce gelinlik beğenildi, ardından kına malzemeleri ve pastası seçildi. Merkez bahçesinde düzenlenen etkinlikte gelinlik giyen ve düğün pastası kesen Zeliha, gönlünce eğlenerek unutamayacağı bir gün yaşadı. Zeliha'yı gelinlikle gören ailesi ise gözyaşlarını tutamadı. Zeliha'nın çok küçük yaşlardan itibaren ‘gelin olma’ hayali kurduğunu, gelin gördüğünde çok heyecanlandığını anlatan anne Döndü Berberoğlu, şunları söyledi:

Zeliha’nın mutlu günü

Haberin Devamı

Önce kına türküleri eşliğinde Zeliha’nın eline kına yakıldı, daha sonra Zeliha yıllardır hayalini kurduğu düğünde doya doya eğlendi.

ÇOK HEYECANLANDIM

"Küçüklüğünden bu yana gelinlik giymeye çok hevesli. 'Anne herkesin düğünü oluyor ben de gelinlik giymek istiyorum' derdi. Bunu merkeze söyledim, onlar da onayladılar ve destek oldular. Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bugün çok heyecanlandım. Gerçek düğün oluyor gibi hissettim.”

Zeliha’nın mutlu günü

Gelin çiçeğini heyecanla bekleyen arkadaşlarına fırlatan Zeliha, neşeli anlar yaşadı.


GÖZLERİ GÜLÜYORDU

Zübeyde Hanım Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi sorumlusu Yelda Budak, “Annesi, Zeliha’nın en büyük hayalinin beyaz gelinlik giymek olduğunu söylemişti. Biz, onun hayalini gerçekleştirmek için buradayız. Gözlerinin gülmesini sağlamak bile bize yeter” diye konuştu.

Zeliha’nın mutlu günü

Düğün pastasını da büyük bir keyifle kesen Zeliha, daha sonra objektiflere mutluluk pozları verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!