Zekasına güvenene akıl oyunları daveti

Güncelleme Tarihi:

Zekasına güvenene akıl oyunları daveti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

Türkiye Zeka Vakfı’nın düzenlediği Türkiye 17. Zeka Oyunları Yarışması’nın internet üzerinden yapılan ön elemeleri başladı.

Haberin Devamı

Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TOBB ve TÜBİTAK tarafından desteklenen oyunların bu yıl 17. kez düzenlendiğini ve yarışmaya her yaştan katılımın mümkün olduğunu söyledi. “Klişe bir hayatta yaşıyoruz” diyen Halıcı, birbirini tekrar eden rutin işlemlerle insan beyninin yeterince gelişebilmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Türkiye’de ezbere dayalı eğitim sistemi yerine, öğrenmeye, merak etmeye, araştırmaya dayalı eğitim sisteminden yana olduklarını ifade eden Halıcı, “Bu konuda muhalefetiyle, hükümetiyle, bir fikir birliği de var. Dolayısıyla yarışma, bu hedefe katkı koyabilecek adımlardan bir tanesi” dedi.

Çözerseniz mutlu olun

Halıcı, Zeka Oyunları Yarışması’nın ilk eleme sonuçlarının 19 Ekim’e kadar www.tzv.org.tr adresindeki cevap formunu doldurarak ya da cevap formunu elden, mektupla, faksla Ankara ODTÜ Teknokent’teki Türkiye Zeka Vakfı merkezine ileterek başvurulabileceğini belirtti.
“OYUN 2012” sorularına Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinden, ilk ve orta öğretim kurumlarından da ulaşmanın mümkün olduğuna işaret eden Halıcı, yarışmada her yaş kategorisinin birincisine üçer Cumhuriyet altınının ödül olarak verildiğini bildirdi. İlk bakıldığında soruların zor gelebileceğini ifade eden Halıcı, “Ama moral bozmasınlar. Bir soruyu çözememek o kişiyle ilgili bir bilgi, ipucu vermez, ama bir soruyu çözüyorsanız bundan mutlu olunabilir. Soruları hazırlarken ilk defa karşılaşılan sorular olmasına çalışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!