Zeka oyunlarında yarış başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Zeka oyunlarında yarış başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2021 12:05

Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Zeka Oyunları Yarışması ‘OYUN 2021’, 26’ncı senesinde pandemi koşullarına uygun olarak düzenleniyor.

Haberin Devamı

Yaş ve eğitim sınırlaması olmadan, okuma yazma ve matematikte dört işlem becerisine sahip olan herkesin katılabildiği yarışma “Eleme Sınavı, Yarı Final Sınavı ve Final Sınavı” olmak üzere 3 aşamadan oluşuyor. “Minikler”, “Çocuklar”, “Gençler”, “Yetişkinler” ve “Emektarlar” kategorilerinden oluşan yarışmada sözel, sayısal, görsel ve mantık alanlarında zekâ soruları yer alıyor. Sorular ise Türkiye Zeka Vakfı (TZV) Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlanıyor.
KAYITLAR 28 MART’A KADAR DEVAM EDİYOR

“Oyun 2021” için kayıtlar, 8 Şubat 2021 tarihinde başladı ve 28 Mart saat 23.59’a kadar devam edecek.
Eleme Sınavı ise 8 Şubat-29 Mart 2021 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. 24 Nisan’da Yarı Final Sınavı, 29 Mayıs’ta ise Final Sınavı yapılacak.

Haberin Devamı

KAZANANLARA BAŞARI BELGESİ

Yarışma sonunda her kategoride ilk 5 dereceye girenlere TZV Başarı Madalyası verilecek. Ayrıca; Yarı Final ve Final Sınavı’na katılım hakkı kazananlara Başarı Belgesi, Eleme Sınavı’ na katılanlara Katılım Belgesi verilecek. Her kategoride ilk 10 dereceye girenler TZV yarışma sayfasında “Şeref Kürsüsü”nde ilan edilecek ve sürekli saklanacaK.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!