Zararımız karşınlasın kahveciliği bırakalım

Güncelleme Tarihi:

Zararımız karşınlasın kahveciliği bırakalım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 14:38

Sağlık Bakanlığı’nın ‘açık alan’ düzenlemesi kapsamında restoran, kafe, kıraathane gibi mekanların açılabilir camlı kısımlarında da sigara içilmesini yasaklamaya yönelik çalışmasına tepki gösteren Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, “Bütün kahvehanelerin zararlarını hesaplayıp karşılasınlar biz de kahvecilik mesleğini komple bırakalım” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye genelindeki 114 oda başkanının Ankara’da bir araya gelerek yeni düzenlemeyi görüşeceğini belirten Güven şunları söyledi:

YÜZDE 70 İŞ KAYBIMIZ OLUR

“Bu düzenlemeyi yapıyorlar keşke bizim de görüşümüz alınsa. Böyle giderse eğlence sektörü, kahve kültürü diye bir şey kalmaz. Zaten yüzde 50 iş kaybımız vardı yeni düzenlemeyle yüzde 70 iş kaybımız olur. Ankara’da 12 bin civarında işletme var. 6 kişiden hesaplasanız 70 binden fazla çalışan var. Son yasak nedeniyle birçok yer kapanır. Bu çalışanlar da işsizler ordusuna katılır.
İlk sigara yasağını getirdiklerinde esnaf tüm kahvehanelerin önünde 50-60 bin TL masrafla yeni yerler yaptırdı. Tekrar bir 5 metre yasağı getiriliyor.

MESLEĞİ KOMPLE BIRAKALIM

Bu insanlar nerede sigara içecek nereye gidecek inanın bilemiyoruz. Böyle giderse bütün kahvehanelerin zararlarını hesaplayıp karşılasınlar biz de kahvecilik mesleğini komple bırakalım. Bununla ilgili Türkiye genelinde tüm kahveciler odası başkanlarıyla bir toplantı yapacağız. Gerekirse meclise, sayın başbakana ve cumhurbaşkanına ulaşmaya çalışacağız. Bir kahvenin kırk yıl hatırı var devlet büyüklerimizi davet ediyoruz gelip bir kahvemizi içsinler bu esnaf grubu zaten zor günler geçiriyor bizi de dinlesinler.”

BAKMADAN GEÇME!