Zarar değil fayda getirir

Güncelleme Tarihi:

Zarar değil fayda getirir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 01:25

Hurda teşvikinin bütçeye zarar yerine fayda getireceğini belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Bütçedeki vergi gelirlerinin yüzde 35-35’i otomotiv ve buna bağlı yan sanayiden gelmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı’nın Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Özel Tüketim Vergisi konusunda yeni bir çalışma yaptığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yeni sisteme uyum sağlanabilmesi için hurda teşvikinin getirilmesi gerekir. Hurda teşviki bütçeye zarar yerine fayda getirir. Bütçedeki vergi gelirlerinin yüzde 35-35’i otomotiv ve buna bağlı yan sanayiden gelmektedir” dedi.

HER YIL 150 BİN ARAÇ

Yeni sistemin Avrupa Birliği’nin ‘kirleten öder’ prensibine göre hazırlandığını ifade eden Palandöken, şunları söyledi:
“Trafikten 2011 yılında 198 bin 801, 2012 yılında 125 bin 407 adet kaydı silinen araç varken, 2013 yılı Ocak-Ağustos arasında 164 bin 718 aracın kaydı silinmiş. Bu nedenle, eskiyen araçlarını çevreyi daha az kirleten araçlarda değiştirmek isteyenler için hurda teşviki getirilmeli. Yani her sene fazladan ortalama 150 bin araç yenilenecek. Bu da ekonomiye katma değer katacak, işsizliğin azalmasına olumlu etkisi olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!