Zafer platoda canlandı

Güncelleme Tarihi:

Zafer platoda canlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 01:00

Mamak Belediyesi, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 102’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilçeye plato kurdu. Kent Tiyatrosu oyuncuları ile öğrencilerin yer aldığı 250 kişilik ekip, platoda Çanakkale Zaferi’ni canlandırdı.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi’nin ilçeye kurduğu Çanakkale Zaferi platosunda karargah ve sahra hastanelerinin yanı sıra, cepheler ve mevziler aslına uygun olarak oluşturuldu. Dev toptan Anzak gemilerine kadar her detay düşünüldüğü platoda 215 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak kundağa yerleştiren Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı da tiyatro ekibi tarafından sahnelendi. 

Zafer platoda canlandı

KAHRAMANLAR ARAMIZDAN AYRILMADI

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Türk tarihinin en şerefli sayfalarından ve Türk toplumunun kaderini belirleyen olayların başında Çanakkale Zaferi’nin geldiğini belirterek, “102 yıl önce ecdadımız bir olarak bütün olarak 7 düvele karşı ayakları yalın, üstü başı olmadan günelrce vatanı savunmuştur. Bugün bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak Çanakkale Savaşı’nda şehit olan nice kahraman vatan evlatlarının sayesindedir ve bu kahramanlar hiçbir zaman aramızdan ayrılmamıştır, ölmemiştir” dedi. Mamak Kartaltepe Kentpark projesi içerisinde yer alan plato, 19 Mart Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!