Yüzde 42’yle ilk sırada

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 42’yle ilk sırada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2021 00:56

ABB’nin yayınladığı ‘Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evi Yıllık Raporu’na göre, kadınların uğradığı şiddet türleri arasında psikolojik şiddet yüzde 42’yle ilk sırada, fiziksel şiddet ise yüzde 35’le ikinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü, yıllık raporunu yayınladı. Çarpıcı tespitlerin yer aldığı Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evi Yıllık Raporu’nda sosyal ve ekonomik verilere de yer verilirken, eğitim seviyesi azaldıkça merkezlere başvuru yapan kadın sayısının arttığı gözlemlendi. İşsiz kadınlar destek için daha fazla başvuruda bulunurken, pandemi nedeniyle çoğunlukla telefonla danışma yöntemi kullanıldı. 2020 yılında 87 kadın yüz yüze görüşmeyi, 5 binden fazla kadın ise 7/24 açık olan ‘0549 248 64 86’ numaralı ALO Şiddet Hattı’nı arayarak telefonla danışmayı tercih etti.

DANIŞMANLIK VERİLİYOR

Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden toplam 6 Kadın Danışma Birimi’nde sorumlu şeften sosyal hizmet uzmanına, sosyolog ve psikologdan eğitmene kadar alanında uzman kişiler hizmet veriyor. Fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddete uğrayan ya da uğrama riski altında bulunan kadınlara ücretsiz danışmanlık hizmetinin yanı sıra ücretsiz psikolojik danışmanlık ve hukuksal danışmanlık hizmeti de veriliyor.

Haberin Devamı

ŞİDDET TÜRLERİ VE ORANLARI

Kadın danışma merkezine başvuran kadınlar aynı anda birden fazla şiddete maruz kalabiliyor. Kadınların uğradıkları şiddet türleri ve oranları ise şöyle:
-Psikolojik şiddet yüzde 42.
-Fiziksel şiddet yüzde 35.
-Cinsel şiddet yüzde 5.
-Ekonomik şiddet yüzde 18.
-Siber şiddet ise yüzde 1.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!