Yüksel’in yeni yıldızları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Yüksel’in yeni yıldızları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2009 00:00

Atletizme verdiği desteklerle öncü Yüksel İnşaat’ın, genç atletleri motive ederek spor kariyerlerine atletizmde devam etmelerini sağlayabilmek hedefiyle sürdürdüğü "Yükselen Yıldızlar" sponsorluk projesinde yeni yıldızlar belli oldu.

ATLETİZME verdiği desteklerle öncü Yüksel İnşaat’ın, genç atletleri motive ederek spor kariyerlerine atletizmde devam etmelerini sağlayabilmek hedefiyle sürdürdüğü "Yükselen Yıldızlar" sponsorluk projesinde yeni yıldızlar belli oldu.

Yüksel İnşaat tarafından ilki 1996 yılında olmak üzere 14 yıldır aralıksız yapılan proje kapsamında Estonya’da yapılan Dünya Liseler Arası Atletizm Şampiyonası’nda bayanlar 200 metrede altın madalya alan Nimet Karakuş ve bayanlar 100 metrede engelli uzun atlamada şampiyon olan Pınar Aday ile sözleşme imzaladı. Yüksel İnşaat Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Yüksel İnşaat Kurumsal İletişim ve İnşaat Kaynakları Koordinatörü Deniz Sazak, Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları Organizasyon Komitesi’nden Salih Münir Yaraş, Hacettepe Üniversitesi Rektörü ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener ile sporcular ve antrenörleri katıldı.

Deniz Sazak atletizme ve Türk sporuna destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bugün aramıza pırıl pırıl iki genç atlet katılıyor. Onların başarılarına bir nebze de olsa katkıda bulunabilrsek ne mutlu bize. Sporcuları küçük yaşlarda ele almak çok önemli. Kızlarımızı uluslararası platformlarda desteklemek ve sesimizi duyurmak için sınırlarımızı zorlayacağız. Bizler için diğer önemli nokta ve en büyük amacımızıda içinde bulunduran Olimpiyatlara katılmak yer alıyor. En iyiyi hedeflemek, başarıya ulaşmak konusunda yolun yarısından çoğunu geçmek anlamına geliyor."

60 metre salon Türkiye rekortmeni Nimet Karakuş’un antrenörü Alper Baş ise bu sponsorluğun kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. Kendi sporculuğu döneminde tanıdığı, daha sonra vefat eden Atletizm Federasyonu başkanlarından Yılmaz Sazak’ın bu uygulamayı yıllar önce başlattığını ve kızı Deniz Sazak’ın devam ettirdiğini anlatan Baş, "Sporcularımızın bu desteklere, başarılı spor yaşamlarıyla karşılık vereceğine inancım tam" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!