Yüksel: Geleceğin reçetesi tarımda

Güncelleme Tarihi:

Yüksel: Geleceğin reçetesi tarımda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2011 00:00

Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun üçüncü dönem toplantısına başkanlık eden Vali Alaaddin Yüksel, bu dönemde 381 sektörel projenin yürütüldüğünü belirterek, “Ulaşıma büyük önem veriyoruz. Geleceğin reçetesi ise tarımda. Bütün sektörlerdeki dinamizm ise eğitimle başlar” dedi.

Savunma sanayi kenti

Yüksel, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ankara projelerine de değinerek, projeler hayata geçtiğinde Ankara’nın dünyanın en önemli savunma sanayi kentlerinden biri olacağını kaydetti.

Başkente yeni bir adliye sarayı yapılmasıyla ilgili olarak proje çalışmalarının başladığını anlatan Yüksel, “Ulaşım vazgeçilmezimiz. Ankara’dan Türkiye’nin 5 farklı noktasına hızlı tren hatları yapılmasını öngören projeyi heyecanla takip ediyoruz. Yine otoyol projeleri var. Bütün bunlar Ankara’yı bir ulaşım merkezi heline getirecek. Şu anda başkentten Türkiye’nin 41 noktasına iç hat seferlerimiz var. Ankara’da bundan 8 ay önce 8 olan yurt dışı direkt seferler şu an 21’e ulaştı” diye konuştu.

Turizmde çıta yükseliyor

Vali Yüksel, Ankara’nın, turizmdeki çıtasını giderek yükseltmeye başladığını, çalışmaların yavaş yavaş meyve vermeye başladığını dile getirerek, kentteki müzeleri ziyaret edenlerin sayısının 300 binden 500 bine yükseldiğini belirtti.

Termal ve sağlık turizmi konusuna da dikkati çeken Yüksel, yer altı ve yer üstü zenginliklerini çok iyi değerlendirip Ankara’yı termal ve sağlık turizminin başkenti yapacaklarını belirterek, “Bütün çalışmalarımız Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılının kutlanacağı 2023 için. Dünya cumhuriyetin yüzüncü yılında güneşin Türkiye ile birlikte, Türkiye’nin üzerinden doğduğunu görecek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!