Yukarı Dikmen’den çağrı var: Kavşak açılsın trafik rahatlasın

Güncelleme Tarihi:

Yukarı Dikmen’den çağrı var: Kavşak açılsın trafik rahatlasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2023 15:42

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda...‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Çankaya-Yukarı Dikmen Mahallesi...

Haberin Devamı

Çankaya-Yukarı Dikmen Mahallesi muhtarı Murat Nazlıcan, TRT önüne yapılan katlı kavşak çalışması sonrası kapatılan Turan Güneş Bulvarı üzerindeki Tapu Kadastro kavşağının tekrardan açılmasını istedi. “Hem yol hem vakit uzuyor. Bu konuda çok mağduruz. Talebimiz Sinpaş-Tapu Kadastro kavşağının bir an evvel kullanıma açılması” diyen Nazlıcan, mahalledeki sorun ve talepleri şöyle sıraladı:

Yukarı Dikmen’den çağrı var: Kavşak açılsın trafik rahatlasın

HEM YOL UZUYOR HEM DE VAKİT

“Turan Güneş Bulvarı üzerinde bulunan Tapu Kadastro kavşağından dönüşler kapatıldı artık mahallelinin karşı yola geçebilmesi için TRT kavşağını kullanması gerekiyor. Trafik sorununu çözmek için TRT ve Panora kavşağına alt geçit yapıldı fakat trafik yoğunluğu hâlâ fazla. Hem yol hem vakit uzuyor. Bu konuda çok mağduruz. Talebimiz Sinpaş-Tapu Kadastro kavşağının bir an evvel kullanıma açılması. Bununla ilgili olarak da dilekçemizi verdik.”

Haberin Devamı

Yukarı Dikmen’den çağrı var: Kavşak açılsın trafik rahatlasın

ARAÇLAR HIZLI YAYALAR TEDİRGİN

“Turan Güneş Bulvarı’nda bir ayda birbirinden üzücü üç ölümlü kaza meydana geldi. Manken Özge Ulusoy’un babası Haydar Ulusoy bizim mahallemiz sınırları içerisinde gerçekleşen kazada yaşamını yitirdi. Araçlar oldukça hızlı geliyor, yayalar tedirgin oluyor. Yaya üst geçit sayısının çoğaltılmasına yönelik bir talebimiz olmuştu. Yaptığımız müracaatlar sonucu Yukarı Dikmen Mahallesi’ne üç tane üst geçit yapılması planlanıyor. Milli Savunma Bakanlığı Lojmanları 1 Numaralı Nizamiye’nin yakınlarında bulunan üst geçidin yıkılıp yerine asansörlü üst geçit yapılması düşünülüyor. Öte yandan, Doğukent Bulvarı’ndan Turan Güneş Bulvarı bağlantı yerine ve Yıldız Kule önüne de üst geçit yapılması planlanıyor. Talebimiz yapılması planlanan bu üst geçitlerin bir an evvel hayata geçirilmesi. İstenmeyen üzücü kazaların meydana gelmemesi için üst geçitlerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Yukarı Dikmen’den çağrı var: Kavşak açılsın trafik rahatlasın

ÜNİVERSİTE YOLUNA ASFALT GEREKİYOR

“Neşet Ertaş Caddesi ve 660’ıncı Sokağı bağlayan patika yola asfalt atılması gerekiyor. Hemen yakınlarında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi bulunuyor. Öğrenciler gelip gidiyor. Ne yazık ki her yer çamur içerisinde. Kış geldi, kar yağdığında yol asfalt olmadığı için mahalleli daha çok sıkıntı yaşayacak. Bir an önce asfalt çalışmasının başlaması gerekiyor.”

BOŞ ARAZİYE SOSYAL TESİS TALEBİ

“Mahallemizde 639’uncu Cadde’de bulunan boş araziye Çankaya Evi veya aile yaşam merkezi talebimiz var. Mahallemiz oldukça sosyal bir mahalle, 8 bin 500’e yakın nüfusumuz var. Bu anlamda çeşitli kurs ve faaliyetlerin yürütüldüğü bir yere ihtiyaç duyuyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!