Yöneticinin ASKİ ile imtihanı

Güncelleme Tarihi:

Yöneticinin ASKİ ile imtihanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 00:00

Yıllardır geçici çözümlerle temizlenen kanalizasyon hattı, kadın yönetici Leman Yıldız’ı çileden çıkardı. Onlarca hastalığa davetiye çıkaran lağım suları nedeniyle büyük sorunlar yaşandığını belirten Yıldız, “Çocukların sağlığı tehlike altında” dedi.

DİKMEN Akyüz Caddesi’nde yıllardır çözüme kavuşturulamayan kanalizasyon hattı mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Sık sık tıkanan, apartmanın içinde ve bahçesinde akan kanalizasyon vatandaşın sağlığını da tehdit ediyor.

İki yıldır ASKİ’nin yolunu aşındırdığını belirten Manolya Apartmanı Yöneticisi Leman Yıldız, geçici olarak kanalın temizlenmesinin sorunlara sadece iki gün çözüm olduğunu söyledi.

Caddenin önünden ve arkasından iki tane kanal geçtiğini fakat gecekondulara ait bağlantılar olması nedeniyle yetersiz kaldığını vurgulayan Yıldız, “Burası birkaç yıl öncesine kadar gecekondu bölgesiydi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından gecekondular yıkıldı ve yerine binalar yapıldı. Gecekondularda kullanılan kanalların binalara bağlanmasıyla da sorunlar başladı” dedi.

Altyapı çalışmaları tamamlanmadan alınan iskan raporuna anlam veremediklerini ifade eden Yıldız, “ASKİ’ye her gittiğimde farklı bir cevapla karşılaşıyorum. Defalarca incelemeye geldiler. Varolan bağlantıyı tamir edebileceklerini, yeni bir kanal hattının döşenmesinin imkansız olduğunu söylediler. 300 metrelik kanalda ASKİ’nin ne yapacağını bilememsi nedeniyle yaklaşık 500 kişi mağdur oluyor. Yapalım mı, yapmayalım mı diye kararsızlık yaşayan ASKİ, bizlere kalıcı çözümler sunmakta zorlanıyor” diye konuştu.

Fareler cirit atıyor çocuklar top koşturuyor

Apartmanın zemin katında ve bahçesinde akan lağım sularının onlarca hastalığa davetiye çıkardığına dikkat çeken Yıldız, şöyle devam etti:

“Yaşanan sıkıntılar, harcanan paralar bizler için artık önemli değil. İşin maddiyatından çok manevi tarafını düşünür olduk. Kanalizasyon tıkandığında lağım suları zemin katı ve bahçeyi basıyor. Apartmanda değil yaşamak, yanına yaklaşmak bile imkansız oluyor. Fareler bahçede cirit atıyor. Yakın çevrede doğru düzgün bir bir tane oyun alanı olmadığı için çocuklarımız, lağım sularının içinde vakit geçirmek zorunda kalıyor. Ne kadar korumaya çalışsak da faydası olmuyor. Her hastalığın rahatça barınabileceği bu denli sağlıklsız bir ortamda yaşıyor ve çocuklarımızı büyütmeye çalışıyoruz. İki gün sonra yaşadıkları kararsızlık ve iş bilmezlik nedeniyle çocuklar hastalanırsa ASKİ bu yükün altından nasıl kalkar çok merak ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!