Yolun sonu güzel olacak

Güncelleme Tarihi:

Yolun sonu güzel olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2020 00:18

Tecrübeli teknik adam, 8 hafta geçerken ilk kez takım olarak çalışma fırsatı bulduklarını söyleyip, “Türkiye’yi çok iyi bilmeyen oyuncu grubuna sahibiz. Bunun geçmiş maçlarda faturası bize ağır oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli maç arasını Antalya’da kamp yaparak geçiren Ankaragücü’nde teknik direktör Fuat Çapa, gelecek adına umutlu konuştu. 8 haftası geçilen ligde ilk kez takım olarak çalışma fırsatı bulduklarını belirten Çapa, “Bu anlamda çok şanslıyız. Bizim adımıza güzel bir gelişme oldu. Antalya’da bir kamp süreci geçirmek istedik. Bu süreçten sonra daha iyi bir oyun sergileyeceğimize eminim” ifadelerini kullandı.
Çapa, lige iyi bir başlangıç yapamadıklarını aktarıp şöyle konuştu:
“Ligde 8 haftayı geride bıraktık ancak biz 6 maça çıktık. İstediğimiz gibi bir dönem olmadı. Bir haftayı maç oynamadan geçtik. Sonra milli maç arasına gidildi. Ardından da Hatayspor üzücü bir dönem geçirdi. Rakip takımda çok sayıda pozitif vaka olunca maçımız ertelendi. Açıkcası, iki ileri, bir geri oldu.”

İZMİR’DE 3 PUANLA TANIŞMAK İSTİYORUZ

“Antalya kampını en iyi şekilde geçirerek lige hazır olmaya çalışacağız. Ankaragücü camiası çok büyük bir camia. Bunu göz ardı edemeyiz. Hangi camiada görev yaptığımızı da çok iyi biliyoruz. Beklentilerin ne olduğunu da biliyoruz. Ankaragücü son yıllarda olduğu gibi bu sezon sonuna yüreği ağzında girmek istemiyor. Bunun farkındayız. Umarım sakatlık ve koronavirüste pozitif vakalar olmaz. Süreci çok iyi değerlendireceğimize eminim. Ankaragücü hedefler doğrultusunda kurulan bir takım. Herkes en iyisini bekler, bu bir gerçek. Orta sıralar gerçekçi bir hedef olur, daha üst sıralar için ise oyuncu grubunun gelişmesine ihtiyaç var. Yaş ortalaması 22.6 olan bir oyuncu grubundan bahsediyoruz. Türkiye’yi çok iyi bilmeyen oyuncu grubuna sahibiz. Bu da geçmiş maçlarda bize pahalıya mal oldu. Artık geriye değil önümüze bakmalıyız. Burada uyum sürecini iyi bir şekilde geçirerek, Göztepe maçına hazırlanıp 3 puanla tanışmak istiyoruz.”

Yolun sonu güzel olacak


ÖZGÜVENİMİZİ YUKARI TAŞMAMIZ GEREKİYOR

“Maç kazandıkça takımın özgüveninin de artacağına inanıyorum. Her şeyin oturmuş olduğu kulüplerde hiçbir zaman çalışmadım. Buradaki oyuncu grubunun ve hedefin sonu güzel olacak. Kimsenin endişesi olmasın. Doğru başlayamadık, bu bir gerçek. İstediğimiz gibi giriş yalamadık ve bu durumun farkındayız. Önümüze bakarak, neler yapabileceğimizi ortaya koyacağız. Alacağımız sonuçlarla camiamızı rahatlatmamız ve özgüvenimizi yukarı taşımamız gerekiyor.”

ALPER POTUK TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI

Transfer yasağının olduğu dönemde anlaştığı bazı isimleri Afyon kampına götüren ancak diğer isimleri transfer yasağının ligin başlamasına kısa süre kaldırdıktan sonra Beştepe’ye getiren Ankaragücü, sakatlıklar nedeni ile de uzun süre bir arada çalışma şansı bulamamıştı. Antalya’da bu sorunu çözmüş görünen sarı-lacivertlilerde, kaptan Alper Potuk, sakatlığından ötürü takımdan ayrı çalışıyor. Alper, son oynanan Fatih Karagümrük karşılaşmasında görev almamıştı.

Yolun sonu güzel olacak


VOLEYBOLA DÖNÜŞ ADIMI

Haberin Devamı

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Ankaragücü kulübünü ziyaret etti.
Üstündağ, Beştepe Tesislerinde, sarı-lacivertli ekibin başkanı Fatih Mert ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.
Mert, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündüağ’ın voleybol milli takımlarının başarısında önemli bir paya sahip olduğunu belirtip “Kendisine nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. MKE Ankaragücü Spor Kulübü olarak, ilerleyen dönemlerde kurmayı düşündüğümüz voleybol şubesi hakkında, kendisi ile yararlı bir fikir alışverişinde bulunduk” dedi.
Üstündağ ise Ankaragücü’nün 110 yıllık büyük bir camia olduğunu, burada bulunmaktan ve başkan Fatih Mert’i ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!