Yolculuk uzadı rota Olimpiyat

Güncelleme Tarihi:

Yolculuk uzadı rota Olimpiyat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2023 21:16

Sarı-lacivertliler, bir dizi temasın sonunda, müsabakanın Çorum Şehir Stadı’nda oynanacağını resmi sitesinden duyurdu. Ancak son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verdi ve karşılaşmanın yeni adresini Atatürk Olimpiyat Stadı olarak gösterdi.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’de, MKE Ankaragücü ile Adana Demirspor arasında oynanacak ikinci hafta maçının adresi, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı oldu. Eryaman Stadı’ndaki zemin yenileme çalışmalarının yeni sezona yetişmemesinden kaynaklı olarak ortaya çıkan saha sorunu, bir kaç gündür gündemi meşgul ediyordu. MKE Ankaragücü yönetimi ve Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, maça ev sahipliği yapmaları konusunda Kayseri ve Konya yetkilileri ile yürüttükleri temaslardan sonuç alamayınca, Çorum Şehir Stadı üzerinde uzlaşı sağlanmıştı. MKE Ankaragücü Kulübü de önceki gün resmi sitesinden yaptığı duyuruda, maçın Ankara’ya 240 kilometre uzaklıktaki Çorum’da oynanacağını açıklamıştı. Ancak, son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verdi ve 21 Ağustos Pazartesi günü oynanacak müsabakayı, Atatürk Olimpiyat Stadı’na aldı. Ülkemizi, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil eden ve play-off turuna yükselen Adana Demirspor’un, Çorum’a ulaşım ve kentte konaklama konusunda sorun yaşanacağını ileri sürerek, maçın başka bir kente alınması yönünde Futbol Federasyonu yetkililerine itirazda bulunduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

ÜÇ MÜSABAKA ÜST ÜSTE İSTANBUL’DA

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye Futbol Federasyonu denetçileri tarafından Eryaman Stadı’nda yapılan denetim sonucunda, saha zemininin sporcu sağlığı açısından müsabaka oynamaya uygun olmadığı tespit edilmiştir. Bu sebeple fikstür gereği 21 Ağustos Pazartesi günü saat 21.00’de Eryaman Stadı’nda oynanması gereken MKE Ankaragücü - Yukatel Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig müsabakası, Federasyonumuz tarafından Atatürk Olimpiyat Stadı’na alınmıştır.”
Süper Lig’de yeni sezona Kasımpaşa ile deplasmanda oynadığı ve 3-2 kaybettiği maçla başlayan MKE Ankaragücü, ikinci haftadaki Adana Demirspor maçının ardından üçüncü haftada yine İstanbul da bu kez Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

SANAYİ ODASINA YÖNETİM ZİYARETİ

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ile Başkan Yardımcısı Yusuf Buğra Tanık, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından sarı-lacivertli ekibin başanı Faruk Koca, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç’a forma hediye etti.

Haberin Devamı

 İLK MAÇ İLK CEZA

 Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Kasımpaşa-MKE Ankaragücü mücadelesinin ardından, her iki kulüp de disipline sevk edilirken, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Kasımpaşa’ya, taraftarlarının ve kulüp mensuplarının sebep olduğu olaylardan dolayı, Ankaragücü’ne de mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112’şer bin lira para cezası verdi.Kurul ayrıca, aynı müsabakada, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı MKE Ankaragücü’ne ihtar cezası verdi.Futbol Disiplin Talimatı’nın 53/3. maddesi uyarınca da çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Kale Arkası Kapalı G Blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

 GARRY RODRİGUES KONTRATI BİTİRDİ

Yolculuk uzadı rota Olimpiyat

 Ankaragücü’nün uzun süredir transferi için çaba sart ettiği Garry Rodrigues’in kulübü Olympiakos ile sözleşmesini fest ettiği öğrenildi. Ankaragücü ile anlaşan Garry Rodriques, kulübü ile 2024 Haziran ayında bitecek sözleşmesini sonlandırma konusunda bir süredir görüşme yürütüyordu. 32 yaşındaki kanat oyuncusunun temasların ardından Yunan kulübü ile pürüzleri giderdiği aktarıldı. Daha önce Süper Lig’de; Galatasaray ve Fenerbahçe formaları da giyen Garry Rodrigues, geçen sezon Yunanistan Ligi’nde 29 maçta forma giydi ve 3 gol atıp, 1 de gol pası verdi.
Ankaragücü’nün yeni sezonda kadroda düşünmediği isimlerden Hasan Ali Kaldırım’a, Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe’nin talip olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

 ALPER POTUK’UN İTİRAZINA RET

Yolculuk uzadı rota Olimpiyat

 Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Alper Potuk’un, MKE Ankaragücü ile arasındaki uyuşmazlık ile ilgili olarak, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun verdiği karara yaptığı itirazı reddetti. Kurulun toplantısında alınan karar şöyle: Futbolcu Alper Potuk’un, MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 19 Ocak 2023 tarih ve E.2022/571 - K.2023/26 sayılı kararına karşı itirazı incelendi. Tahkim Kurulu’nun 09 Ağustos 2023 tarihli toplantısında incelemeye alınan dosyada, yapılan müzakere neticesinde; Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!