Yol boyunda ikinci dönem

Güncelleme Tarihi:

Yol boyunda ikinci dönem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 14:56

Rüzgarlı’da, bir gencin otoparkçı kurşunuyla öldürülmesinin ardından kaldırılan ücretli ‘yol boyu otopark’ uygulaması, iki yıl sonra aynı yerden başlıyor. BELTAŞ’ın işleteceği ANPARK modeli otopark sisteminde görevliler, tek tip kıyafet giyip, kameralı el terminali kullanacak.

Haberin Devamı

Başkent’te, ücretli ‘yol boyu otopark’ uygulamasında ikinci dönem bugün Rüzgarlı Caddesi’nden başlıyor.
Pilot uygulaması Beypazarı’nda yapılan, Büyükşehir Belediyesi şirketi BELTAŞ AŞ tarafından işletilecek ANPARK modeli otopark sisteminde, geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için bazı önlemler alındı.
Altyapı çalışmalarının tamamlandığı yol boyu otoparkı için yollara beyaz boyayla çizgiler çizildi ve bölgedeki direklere, üzerinde Alo Otopark’ın numarasının yer aldığı “Güvenli park için ücretsiz danışma hattı” yazılı fiyat tarife levhaları yerleştirildi. Ayrıca, otoparkçılarla semt sakinleri arasında yaşanan tartışmaların tekrarlanmaması amacıyla otopark görevlileri için bölgeye “ANPARK” tabelalı kulübeler konuldu. ANPARK modeli otopark uygulamasında görevliler, tek tip kıyafet giyecek. Kimlik bilgilerinin yer aldığı yaka kartları taşıma mecburiyeti de bulunan görevliler, BELTAŞ tarafından takip edilebilecek kameralı el terminalleriyle çalışacak.
KAMERALARLA İZLENECEK
Bugün itibarıyla ücretli otopark uygulamasının başlayacağı Rüzgarlı Caddesi ile bağlantılı 9 cadde/sokakta geçtiğimiz günlerde araçların güvenliği ve görevlilerin denetimi için kamera sistemi kurulmuştu. Kameraların görüntüleri, hem BELTAŞ özel kamera izleme biriminden izlenecek hem de emniyetle paylaşılacak. Vatandaşlar da, yeni oluşturulan ‘444 10 71 Alo Otopark’ çağrı merkezi sayesinde şikayetlerini iletebilecek.

Haberin Devamı

ARAÇ KAPASİTESİ 458

Bölgedeki toplam 9 cadde ve sokakta uygulanacak otoparkın araç kapasitesi ise 458 olacak. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 22 Kasım 2016 tarihinde aldığı karara göre, yol boyu parkın ücretli olduğu cadde ve sokaklar şöyle:
* Rüzgarlı Caddesi-65 araç kapasiteli
* Mehmet Karagöz Caddesi(eski Ege Sokak)-55 araç kapasiteli
* Eşdost Sokak-19 araç kapasiteli
* Fuat Börekçi Caddesi-30 araç kapasiteli
* Plevne Sokak-20 araç kapasiteli
* Yaşar Doğu Sokak-9 araç kapasiteli
* Çelik Caddesi-100 araç kapasiteli
* Agah Efendi Sokak-70 araç kapasiteli
* Hamit Kaplan Sokak-90 araç kapasiteli

Haberin Devamı

İLK 15 DAKİKA ÜCRETSİZ

Öte yandan uygulanacak fiyat tarifesi şu şekilde:
* 0-15 dakika arası: Ücretsiz
* 15 dakika -1 saat arası: 5 TL
* 1 saat - 2 saat arası: 7 TL
* 2 saat - 4 saat arası: 9 TL
* 4 saat - 8 saat arası: 12 TL
* 8 saat - 24 saat arası: 15 TL fotoğraflı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!