Yoğunlaştırılmış gıda denetimi

Güncelleme Tarihi:

Yoğunlaştırılmış gıda denetimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2022 23:06

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, halk sağlığının korunması amacıyla bayram döneminde tüketimin arttığı unlu mamuller, şekerleme, kuru yemiş ve tatlı gibi ürünlere yönelik yoğunlaştırılmış gıda denetimi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Denetimlerde, taklit-tağşiş, muhafaza koşulları, hijyen ve temizlik başta olmak üzere gıdanın içeriği, etiketleri, son kullanma tarihi gibi noktalarda kurallara uyulup uyulmadığı, ilgili yönetmeliğin kararlarına aykırı hareket edilip edilmediği incelendi. Çankaya’da bir fırını denetleyen Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, şunları söyledi:
“Hem kurban pazarlarında hem de gıda işletmelerinde denetimlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için 300 civarında gıda kontrol görevlimiz il genelinde denetim yapıyor. Bayramda özellikle bazı ürün gruplarının tüketimi artıyor. Tüketimi artan her ürün grubunda maalesef merdiven altı üretim yapanlar da bunu fırsat biliyor. Bunlara fırsat vermemek için ekiplerimiz 24 saat görevlerinin başında.” 

BAKMADAN GEÇME!