Yıldırım etkisi

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım etkisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 15:17

Başkent’te önceki akşam Çankaya’da bir binanın çatısıyla, Yenimahalle’de bir caminin minaresine peş peşe yıldırım isabet etti. Düşen yıldırımlar sebebiyle binada yangın çıktı, caminin ise minaresi yıkıldı.

Haberin Devamı

Ankara’da önceki akşam gökyüzünde peş peşe şimşek çakması görülürken, Çankaya’da bir binaya düşen yıldırım iki daireyi kullanılamaz hale getirirdi, Yenimahalle’deki camiye düşen yıldırım ise minareyi yıktı. Çankaya Mürsel Uluç Mahallesi 931. Cadde’de bulunan apartmanın çatısına düşen yıldırım yangına sebep oldu. Çıkan yangında 2 dairenin duvarı yıkıldı, dairelerden birinde mahsur kalan Erkan Ö. yaralandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangının ardından daireler kullanılamaz duruma geldi. Vücudunda hafif yanıklar oluşan Erkan Ö.’nün hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi. Dün sabah itfaiye ve polis ekipleri, yangından hasar gören evlerin sahipleri ve kiracılarıyla hasar tespit çalışması yaptı.

Yıldırım etkisi
YANGINA SEBEP OLDU

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın ulaştığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, binaya önceki gece yıldırım isabet ettiğini raporladıklarını kaydetti. Apartmanda incelemelerde bulunan Ankara İtfaiyesi ekipleri de Erkan Ö.’nün oturduğu dairede yakın zamanda tinerle temizlik yapıldığını tespit ederek, yangının apartmana isabet eden yıldırımdan kaynaklandığını ve tutuşan tinerin etkisiyle patlamalar yaşanarak büyüdüğünü belirledi. Yangının ardından kullanılamaz duruma gelen 2 dairenin ev sahipleri de dün sabah polis ve itfaiye ekipleriyle beraber hasar tespit çalışması yaptı.

Yıldırım etkisi

VATANDAŞLAR ABDEST ALIYORDU

Yenimahalle Macunköy Mahallesi'nde bulunan Hacı Ziya Yaman Macunköy Merkez Camisi'ne saat 16.30 sıralarında yıldırım düştü.
Minarenin yıkıldığı esnada camide abdest alan vatandaşlar olayı yara almadan atlattı. Yıkılan minareyi gören vatandaşlar durumu hemen ilgili yerlere bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri cami etrafında güvenlik alırken, itfaiye erleri de yıkılan minare ile ilgili rapor tuttu. Tutulan rapordan sonra caminin etrafı güvenlik şeridiyle çevrildi ve geçici süreliğine ibadete kapatıldı. Mahalle muhtarı Yıldırım Yaman, “Saat 16.30 sıralarında büyük bir gürültüyle şimşek çaktı. Daha sonra aşağı indiğimizde kubbenin yıkıldığını gördük. İçeride abdest alanlar varmış ama onlarda bir zarar görmedi. Yaralı yok, sadece maddi hasar var” dedi. Ayrıca caminin avlusunda bulunan bir esnaf da yıldırım düşmesi sonucu televizyonun yandığını belirtti. İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!