Yetkililer uyarıyor

Güncelleme Tarihi:

Yetkililer uyarıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 13:32

Ankara’da, yarından itibaren 4 gün süreyle kurban kesecek olan vatandaşları uyaran yetkililer, istenmeyen görüntülerin oluşmaması için uyarılarda bulundu. Yetkililer, belirtilen yerler dışında kurban kesilmemesi ve atıkların kanalizasyona atılmaması konusuna dikkat çekerken, psikologlar da çocukların gözü önünde kurban kesilmemesi gerektiğini hatırlattı. Kasaplar ise kurbanı, korsan ve acemi kasaba emanet edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

ATIKLARI KANALİZASYONA ATMAYIN

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, vatandaşları, kurbanlıklarından arta kalan parçaları kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına atmamaları konusunda uyardı. Kurban Bayramı’nda bilinçsizce atılan artıklardan altyapının zarar gördüğüne dikkat çeken Kaya, “Özellikle bazı vatandaşlar, kurban artıklarını kanallara atıyor. Bu artıkların hatlara atılmaları sonucunda kanallar tıkanıyor, büyük zararlar meydana geliyor. Yağışlarda da atıklarla hatların tıkanmasından dolayı ciddi su baskınları oluyor” dedi.

ÇOCUKLARIN ÖNÜNDE KESMEYİN


Uzmanlar, çocukların gözü önünde kurban kesimi yapılmasının çocukların psikolojilerine zarar verebileceğini belirtti.
Psikologlar, çocukların önünde yapılan kesimin, onları psikolojik yönden bir travmaya maruz bırakabileceğinin altını çizerken, çok küçük yaştaki çocukları kurbanı keserken bir kenara çekmenin daha yararlı olacağı açıklamasında bulundular.

Haberin Devamı

KORSAN KASABA DİKKAT EDİN


Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da, hem korsan kasaplara karşı dikkatli olunması gerektiğini söylerken hem de kurbanını kendi kesmek isteyenleri uyardı. Kurbanını kendi kesmek isteyen acemi kasapların hayvana eziyet çektirebileceğini ve et israfına neden olabileceğini aktaran Yalçındağ, “Bayramdan bayrama bıçağı eline alan vatandaşımız, acil servisleri dolduruyor. Etin temiz yerde ve kuralına uygun parçalanmaması da et israfına sebep oluyor” açıklamasını yaptı. Yalçındağ, “Vatandaşlar kurbanlarını uzman kasaplara kestirmeli” dedi.

ÇELİK BIÇAK KULLANIN

Bıçak ustaları ise, kurbanlık hayvanlara eziyet edilmemesi, kazasız bir kesimin yapılabilmesi için çelik ve ucu en az 20 santimetre olan keskin bıçakların kullanılmasını tavsiye etti. Vatandaşlara ucuz ürünlere kanmamaları uyarısında bulunan ustalar, böyle bıçaklarla yapılan kesimlerde kurbana eziyet edilebileceği, kazaların yaşanabileceği ve kesimin yarıda kalabileceği uyarısını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!