Yeşiltepe’nin kaldırım problemi

Güncelleme Tarihi:

Yeşiltepe’nin kaldırım problemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2022 14:18

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Keçiören-Yeşiltepe Mahallesi...

Haberin Devamı

Keçiören-Yeşiltepe Mahallesi muhtarı Ferhat Aygün, mahallelerinde her yıl programa alınıp yıllardır bir türlü onarılamayan kaldırımlara dikkat çekiyor. Muhtar Aygün, “Sağlıklı bireyler bile yürüyemiyor, ayağı takılıyor. Bir de engeli bulunan vatandaşları düşünün” diyor.

Hürriyet Ankara,‘MAHALLENİN NABZI’ ile muhtarları dinliyor, mahallelerde yaşanan sorunlara dikkat çekiyor. Keçiören’in Yeşiltepe Mahallesi muhtarı Ferhat Aygün’ün aktardıkları özetiyle şöyle:

Yeşiltepe’nin kaldırım problemi

ÖĞRENCİLER KALDIRIMI KULLANAMIYOR

“Kaldırımdaki engeller, mahallemizin önemli sorunlarından yalnızca biri. Her yıl programa alınıp yıllardır bir türlü onarılamayan kaldırımlarımız var. Bizim için küçük gözüken bazı sorunlar, engeli olan vatandaşlarımız için oldukça büyük bir problem haline dönüşebiliyor.

Haberin Devamı

Yeşiltepe’nin kaldırım problemi

Sağlıklı bireyler bile yürüyemiyor, ayağı takılıyor.  Bir de engeli bulunan vatandaşları düşünün. Kızılırmak Sokak’ta, muhtarlık binası, okul ve sağlık ocağı bulunuyor. Mahallenin en işlek, yaya trafiğinin en yoğun olduğu sokaklardan bir tanesi. Okuldan çıkan öğrenciler, kaldırımı kullanamıyor. Aynı şekilde 1995. sokağımız ve Yeşilırmak Caddesi’nin bazı yerlerinde bulunan kaldırımlar da aynı durumda. Yeşilırmak Caddesi’nde kaldırımda bulunan taşlar mevsimsel etkenler ve karla mücadele kapsamında atılan tuzlar nedeniyle yapı özelliğini kaybederek ufalandı. Özellikle engelli akülü arabasıyla ya da bebek arabasıyla dolaşmak isteyen vatandaşlarımız zor anlar yaşıyor.

Yeşiltepe’nin kaldırım problemi

ERBAKAN BULVARI ÜST GEÇİT BEKLİYOR

Yeşiltepe Mahallesi’nin bir diğer çözüm bekleyen sorunu, Erbakan Bulvarı üzerinde engelliler için bir üst geçitin bulunmaması. Kuzey Ankara TOKİ 1 ve 2. etap sakinlerinin faydalanabilmeleri için Erbakan Bulvarı üzerinde engelliler ve yaşlı bireyler için bir üst geçit yapılması gerekiyor. Buraya asansörlü bir üst geçit veya mevcut alt geçite asansör yapılırsa, vatandaşlarımız 41519 numaralı EGO otobüs durağını rahatlıkla kullanabilir. Bölgedeki 424 konutta yaşayan 7’den 70’e her bir vatandaş toplu taşıma kullanabilmek için yaklaşık 300 basamağı olan merdivenleri çıkmak durumunda. Bu sorunu 2017’den beri dile getiriyoruz fakat her seferinde ‘program dahilinde’ yanıtını alıyoruz. Acilen bir çözüme kavuşturulması gerekiyor.

Haberin Devamı

Yeşiltepe’nin kaldırım problemi


OTOBÜS SEFER SAYISI ARTTIRILMALI
Yeşiltepe, aynı zamanda Çaldıran, Bağlarbaşı mahallelerinin sınırında bulunuyor ve bu üç mahallenin ortak bir sorunu var. 431. Sokak, konumu itibarıyla dere diye tabir edilen bir yerde. Eskiden gecekondu bölgesiydi şimdi binaların yapılmasıyla birlikte nüfus arttı. 431. Sokak’ta oturan vatandaşlar işlerine gidebilmek için 250 metre dik rampayı tırmanıp günde sadece beş sefer yapan 418 hat numaralı otobüsleri bekliyor. Sokakta oturanların tek ulaşım alternatifi ne yazık ki bu otobüs. Yeşiltepe sakinleri olarak EGO Genel Müdürlüğü’nden ricamız bu hattı sabah 06.00/08.00 saatleri 17.00/19.00 saatleri arasında 15 dakika olacak şekilde arttırması. En azından işe gidiş ve dönüş saatleri için ek sefer konulabilir. Ulaşımda yaşanan bu mağduriyet başkent Ankara’ya hiç yakışmıyor.”

İLETİŞİM EKSİKLİĞİ YAŞANMASIN

Haberin Devamı

“Mahallemizde herhangi bir çalışma olduğunda, gerekli bilgilerin önceden dile getirilmesi bizler için büyük önem taşıyor. Mahalleyi ilgilendiren herhangi bir durumda istişare içerisinde bulunulmalı. Bu anlamda özellikle belediyelere seslenmek istiyorum, iletişim halinde olmak ve karşılıklı geri bildirimde bulunmak oldukça önemli. Bazen mahallede olan biten çalışmaları vatandaştan duyuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!