Yeşil alan talebi ilk sırada

Güncelleme Tarihi:

Yeşil alan talebi ilk sırada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2022 22:15

ABB’ye devredilen Ankapark'ın geleceği için düzenlenen ankete ilk üç gün 59 bin 149 kişi katıldı. Ankette ‘yeşil alan’ ve hayvanat bahçesi’ talebi öne çıktı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından Ankapark’ın geleceğinin ne olması gerektiğine dair açılan ankete ilk üç günde 59 bin 149 kişi katıldı. Katılımcılardan 14 bin 884'ü 'yeşil alan', 11 bin 215'i 'hayvanat bahçesi', 8 bin 425'i 'Atatürk Orman Çiftliği', 7 bin 343'ü 'yürüyüş alanı', 2 bin 751'i ise 'eğlence alanı' olması yönünde oy kullandı. Ankete katılanlardan 2 bin 787 kişi Ankapark'ın ücretsiz olmasını talep etti. Ankete en yoğun katılım Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut ilçelerinden oldu. En az katılım ise Evren ilçesinden gerçekleşti. ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, devir işleminin ardından parkı vatandaşlara açtıklarını belirterek, "Parkın geleceğine, parayı veren, yani halkın kendisi karar versin istiyoruz. Bugüne kadar 59 bin yorum geldi. Bu, Ankaralıların bu durumu sahiplendiğini gösteriyor. Şu ana kadar en çok yeşil alan olsun görüşü ön planda. Bizim burada yaptığımız araştırmada iki kelime öne çıkıyor; ücretsiz olsun ve nefes. Halk nefes alabileceği, ailesiyle gidebileceği bir yer arayışında" diye konuştu. 

YAPILANI YIKMAK GİBİ NİYETİMİZ YOK

Gültekin, şu anda parkın işletilmesinin 100 milyonlarca liraya mal olacağını belirterek, “Bunların hepsinin kararını biz veremeyiz. Bunlar ucu açık ve Ankaralıların yıllarına mâl olacak kararlar. O yüzden Ankaralılara soracağız. Belki alet başı da soracağız. Bu aleti çalıştıralım mı? Biz hangi alet çalışıyorsa onu kurtarmaya çalışacağız. Biz bunları atma düşüncesinde değiliz. Yapılanı yıkmak gibi niyetimiz yok. Bizim niyetimiz burada nasıl en az zararla çıkarız. Şimdi 100 milyonlarca daha yatırıp tekrar bu oyuncakları çalıştırmak mı, yoksa bisiklet yolları, yürüyüş yolları, yeşil alanlarıyla, mesire alanlarıyla büyük bir kent parkı yapmak mı? Bunların hepsini halka soracağız ve halk karar verecek" ifadelerini kullandı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!