Yerli market pazara giriyor

Güncelleme Tarihi:

Yerli market pazara giriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 16:31

Bin 200 ortaklı yerli market zinciri ‘GİMAT Gross’u 2018’in ilk çeyreğinde açmayı hedeflediklerini belirten GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal, 80 milyon TL değerindeki yatırımın ilk etapta 500 kişiyi istihdam edeceğini söyledi. Kesimal, “Amacımız, sektördeki liderliği yabancı firmaların elinden almak” dedi.

Haberin Devamı

 

Türkiye’nin gıda sektöründeki en büyük organize toptancılık merkezlerinden biri olan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları (GİMAT) tarafından 2016’da temeli atılan ‘Gimat Gross’, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde pazardaki yerini alacak. Yüzde 100 yerli olan GİMAT Gross, toptan ve perakente satışı tek çatı altında buluşturacak. GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal, 180 milyon TL değerindeki projeyle gıda sektöründeki liderliği yabancı firmaların elinden almayı hedeflediklerini ifade etti. GİMAT Gross’un, Ankara’daki ilk mağazasında 500 kişilik istihdam yaratacağına dikkat çeken Kesimal, Hürriyet Ankara’ya şunları söyledi:

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

“Gıda pazarı yüzde 65 civarında yabancıların elinde. Buda demek oluyor ki yapılan alışverişlerin çoğu yabancı ekonomilere katkı sağlıyor. Ülkemizin ciddi bir cari açığı var. Yüzde 100 yerli GİMAT Gross’la bu liderleriği ele geçirerek, ekonomiye de katkı sağlayacağız.

Haberin Devamı

YÜZDE 25 İNDİRİMLE GELİYOR

En iyiyi en ucuza satmak gibi bir düşüncemiz var. Biz insanlara aylık mutfak alışverişlerinde yabancı firmalara kıyasla yüzde 25 oranında daha ucuz ulaşacağız. Bu bir milli projedir. GİMAT bu pazarda genişlemesini sürdürerek büyük bir aktör olacak.

2 BİN KİŞİ EKMEK YİYECEK

Ufak paraları bir araya getirip, büyük bir yapı oluşturduk. Bin 200 ortak ve bin 500 paya ulaşmış bu projenin toplam değeri 180 milyon TL. 2018’in ocak ayında kapılarını açacak GİMAT Gross’ta yaklaşık 500 kişi istihdam edilecek. Aileleriyle beraber 2 bin kişi buradan ekmek yiyecek.”

KATEGORİSİNDE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MARKETİ

Ocak ayında açılması planlanan GİMAT Gross, toplamda 22 bin metrekare alanda hizmet verecek. Anadolu Bulvarı’ndaki mağaza, kendi kategorisinde Türkiye’nin en büyüğü olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!