YENİMEK'li kadınlar organizasyonculara rakip çıktı

Güncelleme Tarihi:

YENİMEKli kadınlar organizasyonculara rakip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 11:36

YENİMEK'li kadınlar organizasyonculara rakip çıktı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - ANKARA'nın Yenimahhalle Belediyesi'nin açtığı Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) bünyesindeki 'Özel Gün Süslemeleri ve Nikah Şekerleri' kursuna katılan 15 kadın, organizasyon işi yapan firmalara rakip çıktı. 
Kimi emeklilik günlerine, kimi de boş vakitlerine YENİMEK sayesinde anlam katan kadınlar, 'Özel Gün Süslemeleri ve Nikah Şekerleri' kursunda el becerilerini konuşturuyorlar. Kurs Hocası Halise Gülay Özen'den öğrendikleriyle gelin çiçeği ve tacı, nikah şekeri, ev dekorasyon süslemeleri gibi pek çok el emeği ürünü yapan kadınlar, her Çarşamba Uğrak Kurs Merkezi'nde 8 saat eğitim alıyor. 
Kursiyerlerden Aynur Kabadayı, geçen yıl evlendirdiği kızının gelin arabasını dahi kendisinin süslediğini söyledi. Bunun yanı sıra nikah şekeri, nişan ve kına hazırlıklarını da yaparak kızına görkemli anılar bırakan Aynur Kabadayı, şimdi yine tatlı bir telaş içinde. 13 Temmuz'da oğlunu evlendirecek olan Kabadayı, müstakbel gelini için gelin çiçeği ve taç yapmaya başladı. Kızı henüz bekar olan Nermin Şirin de düğün hazırlıklarına erkenden başladı. Kızına gelin çiçeği ve tacı yapan Şirin, "Bu yaptıklarımı kızıma anı olarak bırakacağım" dedi.
Kursiyerlerden Kadriye Çetinaslan'ı ise doğacak torununun heyecanı sardı. Torunun hastane odasını süslemek için hazırlık yapan Çetinaslan, oğlunun tarihi belli olmayan düğün hazırlıklarına şimdiden başladı. 
Artık bu işler için dışarıya para ödemediklerini ifade eden kadınlar, şimdiye kadar pek çok sipariş de alarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirttiler. Kursta eğlenirken meslek edindiklerini belirten kadınlar, "Bu kursu herkese tavsiye ediyoruz. Hem kafamız rahatlıyor hem de kendimize vakit ayırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Stresi, sıkıntısı olanlar psikologa gitmek yerine buraya gelsin. Bize bu imkanları sunan hocamıza ve Yenimahalle belediye başkanımız Fethi Yaşar'a teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!