YENİMEK kursiyerleri, yılsonunu konserle taçlandırdı

Güncelleme Tarihi:

YENİMEK kursiyerleri, yılsonunu konserle taçlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 10:34

YENİMEK kursiyerleri, yılsonunu konserle taçlandırdı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları'nda (YENİMEK) eğitim gören Türk Halk Müziği (THM) Korosu kursiyerleri yılsonu konseri düzenledi. Koro Şefi Cafer Balıkçıoğlu önderliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konsere, Yenimahalleliler akın etti.
TÜRKÜLERE VETANDAŞLAR DA EŞLİK ETTİ
'Saçlarını taramışsın', 'Denizde karartı var', 'Urfalıyam Ezelden' ve 'Tanrıdan diledim bu kadar dilek' gibi halk tarafından çok sevilen türküleri seslendiren kursiyerler, vatandaşların da kendilerine eşlik etmesiyle birlikte coşkuyu iki katına çıkardı. Aynı zamanda alkışlarla solistlere tempo tutan vatandaşlar, kursiyerlerden okunan türkülerin hikayelerini de dinledi. Sahnede evlatlarını, annelerini, babalarını izlemeye gelen birçok vatandaş sahneyi çiçek bahçesine çevirirken, şarkıların duygusuna kapılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.
Konser sonunda kapanış şarkısını Mustafa Kemal Atatürk için Aşık Mahsuni Şerif tarafından yazılan “Neredesin Dostö türküsüyle yapan kursiyerler, ayakta alkışlandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!