YENİMEK kursları ile hayata tutundu

Güncelleme Tarihi:

YENİMEK kursları ile hayata tutundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 13:38

YENİMEK kursları ile hayata tutundu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) – ANKARA’nın Yenimahalle ilçesi Şentepe Mahallesi’nde 45 yıldır yaşayan 59 yaşındaki Zeynep Yılmaz, Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) ile hayata tutundu.
45 yıldır Yenimahalle’de yaşayan Yılmaz, 2005 yılında bademcik şikâyetiyle hastaneye gitti. Bademcik zannettiği rahatsızlığının kalp kaynaklı olduğunu öğrenen ve önce anjiyo ardından bypass ameliyatı olan Zeynep Yılmaz, babasının ölümü üzerine annesine de bakıyor. Kısa zaman sonra annesinin de Alzheimer olmasının ardından felç geçirerek yatağa bağlandı. Yaklaşık 3 yıldır YENİMEK kurslarının birçok branşına katılarak yaşama tutunan Yılmaz, yaklaşık bir yıl önce gırtlak kanserine yakalandı. Geçirdiği ameliyatlar ve tedavi sürecinin ardından kanseri de yenmeyi başardı.
‘BU KURSLAR YAŞAMA TUTUNMAMA BİR SEBEP OLDU’
Yenimahalle Belediyesi’nin kendisini yaşama bağladığını anlatan Zeynep Yılmaz, şunları söyledi:
“Hiçbir zaman tüketici olmayı tercih etmedim. Hep üretici oldum. Eskiden gecekondularda en azından arkadaşlık vardı, komşuluk vardı. Şimdi apartmanlarda, karşı komşumuzdan bile bir haber, dört duvar arasına sıkıştırılmış hayatlar yaşıyoruz. Ben, hayat üstüme üstüme gelmeye başladığında o dört duvar içinde kalmaya devam etseydim, günlerimi annemin ölmesini bekleyerek geçirecek, kendi hastalığımla da mücadele edecek gücü bulamayacaktım. Belediyenin bize sundukları aslında büyük bir nimet. Bu kurslar yaşama tutunmama bir sebep oldu. Bize bu imkânı sağlayanlardan Allah razı olsun.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!