Yenimahalle'nin rekortmen sporcuları

Güncelleme Tarihi:

Yenimahallenin rekortmen sporcuları
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 14:39

Yenimahalle'nin rekortmen sporcuları

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediyesi’nin sporcuları Sevda Kılınç Çırakoğlu ve Havva Elmalı, Görme Engelliler Atletizm İl Şampiyonası’nda Türkiye rekoru kırarak dünya şampiyonası ve olimpiyat barajını geçmeyi başardı.
Şampiyonada Yenimahalle’nin gururu Sevda Kılınç Çırakoğlu, 400 metrede 61.09’luk derecesiyle Türkiye rekoru kırarak dünya şampiyonası barajı ve olimpiyat barajını da geçmeyi başardı. Havva Elmalı ise, bin 500 metrede 5.23’lük derecesi ile olimpiyat barajı ve dünya şampiyonası baraj derecelerini bu yaşta geçerek Görme Engelli Sporcular tarihinde bir ilke imza attı.
Ayrıca Yenimahalle’nin yıldız sporcuları Damla Karaçay, 100 ve 400 metrede kürsüye çıkmayı başardı. Şevval Koç 100 metrede, Gülce Aygün 400 metrede, Emre Yılmaz bin 500 metrede, Hüseyin Çırakoğlu uzun atlamada, Hülya Sıla Belen 100 metrede, Taha Kirazlı 100 metrede, Ömer Doğan 200 metrede kürsüye çıkmayı başardı.
Başarılı sporcuları tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Görme engelli genç sporcularımızı kutluyorum. Onlarla gurur duyuyorum ve azimlerinin tüm gençlere örnek olmasını diliyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!