Yenimahalle’de Z-Kuşağı ve Teknoloji Bağımlılığı semineri

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’de Z-Kuşağı ve Teknoloji Bağımlılığı semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 11:27

Yenimahalle’de Z-Kuşağı ve Teknoloji Bağımlılığı semineri

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediyesi, ‘Z-Kuşağı ve Teknoloji Bağımlılığı’ konusunda düzenlenen seminere ev sahipliği yaptı.
Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim üyesi  Prof. Dr. Bülent Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Batıkent Meydan Etüd Merkezi, Yenimahalle Eğitim Merkezi ve Şehit Mehmet Uygun Gençlik Merkezi’nde bulunan etüd merkezi öğrencileri teknolojinin aşırı kullanımı ve hayatın akışında yarattığı olumsuz etkiler konusunda geniş bilgi sahibi oldu.
1997 ve sonrası doğanlar için nitelendirilen Z Kuşağı nedir, özellikleri nelerdir, teknoloji bağımlılığı nedir, teknolojinin doğru kullanımı nasıl sağlanır, anne-babalar ve öğretmenler bu konularda nasıl davranmalıdır gibi ana başlıkların olduğu seminerde, dijital dünya hakkındaki birçok soru yanıt buldu. Z kuşağının özelliklerini anlatan Prof. Dr. Bülent Yılmaz, “En belirgini bu bireylerin internetle, teknolojiyle büyümeleridir. Milyonlarca yazılım hilesi, tabletler, bilgisayarlar ve en önemlisi neslin önüne geçen akıllı telefonlar. Bütün bu teknolojik figürler Z kuşağını sosyal ve bilimsel açıdan öne taşır. Bireyler farklı eğitim sistemleri içerisinde harmanlanır, donanım sahibi olurlar fakat son tahlilde bireylerin kazandıkları donanımlar onları mutlu etmek yerine gerginleştirir, tatmin etmez ve sonunda ortaya çıkan mutsuzluk kendisini gösterir” dedi.
‘AŞIRI TEKNOLOJİ KULLANIMINI ENGELLEMELİYİZ’
Aşırı teknoloji kullanımı hususlarında sayısal verileri açıklayan Prof. Dr. Bülent Yılmaz, sadece bir yılda yeni yaratılan dijital içeriğin şimdiye kadar yazılmış tüm kitaplardan bulunan bilgiden birkaç milyon kat daha fazla olduğunu söyledi. Ortalama internet kullanım süresinin dünyada 6 saat iken, Türkiye’de 7 saat 9 dakika olduğunu vurgulana Yılmaz, şunları söyledi:
“Rakamlar ve sayısal veriler durumun ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya çıkarmaktadır. Teknolojinin kullanımını değil, kötü kullanımının önüne geçmeliyiz. Teknolojiyi ve dijital dünyayı çocuklarımızdan bütünüyle uzaklaştırmak demek onları çağın gerisinde bırakmak demektir. Teknolojiyi faydalı kullanmak ayrı konudur, fakat onsuz yaşayamaz hale gelmek, kullanmama durumunda huzursuzluk ve öfke duymak çok daha ayrı bir husustur. Özellikle çocuklarımızın teknoloji kullanımı konusunda zaman kontrolünü kaybetmemesi için dikkat etmemiz gerekiyor.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!