Yenimahalle’de 9’uncu Şefika Kutluer Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’de 9’uncu Şefika Kutluer Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 12:44

Yenimahalle’de 9’uncu Şefika Kutluer Festivali başladı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, 9’uncu Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’ne ev sahipliği yaptı. 
Sanatçı Şefika Kutluer’in düzenlediği sanat dünyasından birçok müzisyen, orkestra ve sanatçının sahne alacağı festivale, Slovakya  Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei V. Savınykh, Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, 26’ncı Dönem Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ve çok sayıda dinleyici katıldı. Seyirciye sanat keyfi yaşatan ‘Bratislava Çocuk Korosu’, ‘Üsküdara Gider İken’ adlı Türk Müziği eserini seslendirirken seyirciden büyük alkış topladı. Oratoryolar, mistik müzik eserleri, kantatlar ve çağdaş halk şarkıları gibi geniş bir repertuara sahip olan ‘Bratislava Çocuk Korosu’ Başkentlilere müzikle dolu bir gece yaşattı.
‘KÜLTÜRÜN VE SANATIN İLÇESİ OLARAK GÖRÜYORUZ’
“Ankara’nın kültür ve sanatta tek adresi konumuna gelen Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde 9’uncu Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyorum” diyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi: 
“Medeniyetlerin başlaması ile birlikte sanatta başlamıştır. Yaşamın her alanında sanatta vardır. Sanat hırs, kin ve nefretten uzaklaşarak barış ve kardeşlik içerisinde yaşamayı bize öğretir. Milletler arasında yaşanan savaş ve nefret duygularını ortadan kaldıran tek unsur sanattır. Bu festival vesilesiyle dünyaca ünlü sanatçıların eserleri milletler arasında köprü kurulmasına ve kültürlerin kaynaşmasına ön ayak oluyor. Yenimahalle’yi kültürün ve sanatın ilçesi olarak görüyoruz ve bu bakış açısıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” 
Yenimahalle Belediyesinin her yıl olduğu gibi bu yılda festivale ev sahipliği yaptığını belirten Şefika Kutluer ise, “Doğu ile batının buluşmasına katkı yapması, kültürler arası kaynaşmanın sağlanması ve böyle büyük bir festivale ev sahipliği yapması sebebiyle Başkan Fethi Yaşar’a canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!