ODTÜ Dans Sporu Şampiyonası’na 334 dansçı katıldı

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ Dans Sporu Şampiyonası’na 334 dansçı katıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 13:37

ODTÜ Dans Sporu Şampiyonası’na 334 dansçı katıldı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) – ULUSLAR ARASI ODTÜ Cumhuriyet Kupası Dans Sporu Şampiyonası (METU OPEN) 17’nci yılında dans severlerle buluştu. Şampiyonaya, 30 farklı ülkeden 334 dansçı katıldı.
Yenimahalle Belediyesi’nin sponsorluğunu üstlendiği şampiyonada, dansçıları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yalnız bırakmadı. Dansçılara başarılar dileyen Başkan Yaşar, “Ülkemizin nadide üniversitelerinden ve dünya çapında yüz akımız olan ODTÜ’de sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Cumhuriyet, demokrasi, eşitlik, bilim, sanat, irfan demektir. Cumhuriyet bizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller bekler. İlme, bilime sanata ne kadar önem verirsek Cumhuriyetimiz de o kadar uzun yıllar güçlenerek devam edecektir. ODTÜ bu aydınlanma yolunun önemli üslerinden biridir. Hep birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize göstermiş olduğu aydınlık yolu takip edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından Fethi Yaşar’a ODTÜ Spor Müdürü Şahin Oğuz tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Yetişkinler Dünya Açık Latin Yarışması 1’inciliğini mükemmel dans uyumlarıyla dikkat çeken Romanyalı Grigore Stefan ve Filipescu Laura adlı dansçılar yarıştı. Yarışmada 2’nciliği MikhailKoptev-Alexandra Atamantseva (Rusya), 3’üncülüğü ise, CsekeZsoltSandor-MalikaDzumaev (Almanya) aldı.
Yarışmanın sonunda Metu Open’in dünyanın en iyi yarışmalarından biri olduğuna değinen Genel koordinatör Özgün Çağlar Ersoy ise, “Etkinliğin en önemli kategorilerinden birisi Yetişkinler Dünya Açık Latin Yarışması. Çünkü bu yarışma dünyada aynı kategorideki bütün yarışmalarla kıyaslandığında son 5 yıldır dünyanın en iyi ilk 10 yarışmasından biri” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!