Yenimahalle'den bilime yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalleden bilime yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 01:00

Yenimahalle Belediyesi, araştırmacı ve sorgulayıcı nesiller yetiştirmek amacıyla Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi açıyor. Mevcut eğitim sisteminin yetersiz olduğunu belirten Başkan Fethi Yaşar, “Çocuklarımızın merak duygularını, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nin alt katındaki bin 600 metrekarelik alana, Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi açıyor. Ankara’daki çocukların, evrensel değerleri ve bilimsel bilgileri eğlenerek öğrenmesini amaçlayan merkezi 23 Nisan öncesi açmayı hedeflediklerini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şöyle konuştu:

EĞLENCELİ OYUN İLHAM VEREN SERGİ

“Araştırmacı ve sorgulayıcı nesiller yetiştirmede eğitim sistemimizin yetersiz olduğu hepimizin malumu. Evrensel Değerler Çocuk Merkezi bu açığın kapatılmasını sağlamak açısından önemli. Sağduyulu çözümler üretebilen, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi gelişmiş parlak zihinler bu müzede yetişecekler. Bilim, sanat ve toplumla ilgili eğlenceli oyunlar, ilham verici sergiler ve çocukların bireysel farklılıklarına göre çeşitli keşfetme etkinliklerini içeren programlarla 0-18 yaş arası çocuklarımızın merak duygularını, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz.

DEĞERLER FARKINDALIĞI KAZANDIRACAK

Merkezin yapımını tamamladık. Görev alacak mühendis ve eğitimcilerin eğitimleri tamamlanır tamamlanmaz, 23 Nisan’dan önce açmayı hedefliyoruz. Değerler müzesi olarak Türkiye’de bir ilk. Sadece Yenimahalle’de değil Ankara’daki okullarda da öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte yüz binlerce kişiye hitap edecek. Temel değerlere farkındalık kazandırma ve farkındalığın pekiştirilip, yaşam içinde yaşanılır hale gelmesine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ziyarete gelen çocuk ve aileler için bir de kafeterya inşa ettik. Kafeteryayı da bilim merkezine uygun olarak tasarladık. Merkez içerisinde bir de zihin çalıştırıcı ve eğitici oyuncaklar ile fen ve doğa temalı oyuncakların olduğu oyuncak satış noktası yer alacak.”

Haberin Devamı

7 TEMEL DEĞERE 7 FARKLI SERGİ

Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi’nin içerisinde saygı ve çevre sergisi, yardımseverlik ve vahşi yaşam sergisi, doğruluk ve pinokyo sergisi, sevgi ve veteriner kliniği sergisi, ses ve ışık deney atölyesi, yenilenebilir enerji atölyesi, kuvvet mekanik deney atölyesi ve bilim sınıfları bulunacak. Engelli ziyaretçilerin kullanımına uygun olarak yapılan müzede, ilkyardım odası da yer alacak. Öğrencilere saygı, sevgi, yardımseverlik, doğruluk değerleriyle ilgili bilinç oluşturmak hedefi olan müzedeki tüm bölümler, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun, eğitimi destekler ve bilimsel içerikli olacak.

Haberin Devamı

YEREL YÖNETİMLER BİRLEŞTİRİCİ OLMALI

Öte yandan ülke genelindeki güncel konulara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yaşar şunları söyledi:
“İlçe belediyeleriyle Büyükşehir’in kolektif çalışmasının Ankara halkına daha fazla mutluluk vereceğini düşünüyorum. Bugüne kadar bu konuda kurumlarla hiç kavga etmedim. Belli bir diyalog içerisinde götürüyorum. Ülkenin bu şartlarında özellikle yerel yönetimlerin birleştirici rol üstlenmeleri lazım. Ayrıştırıcı düşüncelerden, kenti ve komşuluk ilişkilerini bozacak ilişkilerden uzak durmalıyız. Bunu Yenimahalle’de yapmaya çalışıyoruz. Devletin bütün kurumlarıyla uyum içinde Yenimahalle’ye hizmet etmeye çalışıyoruz. Yenimahalle halkının devlete olan güvenini artırmaya çalışıyoruz.
Farklı düşünebiliriz, farklı inanabiliriz, farklı ırklardan da olabiliriz. Bunların hiçbiri tartışma konusu olmamalı. Demokratik, laik bir Cumhuriyet’te demokrasi ile idare edilen bir ülkede bunları tartışmak abesle iştigaldir. Bugün birleşme günüdür. En sağın koyu yeşilinden en solun koyu kırmızısına kadar hepimiz birbirimize hoşgörüyle bakmalıyız. Eleştirirken bile hoşgörü ve sevgiyle eleştirmemiz lazım. Bunu Yenimahalle’de yapmaya çalışıyorum. Bu kapıdan her yurttaşımız giriyor her yurttaşımıza da eşit muamele yapılıyor. Kanunların bize verdiği yetkiyi herkese kullanıyoruz, bu da memnuniyet yaratıyor, büyük ilgi görüyoruz. 

Haberin Devamı

KADIN ELİ DEĞECEK

Örneğin Hükümet Konağı’nın bu sene ihalesi yapılacak. Biz de proje desteği verdik. Ben yerel yöneticiyim. Yenimahalle’nin hakkını korumak için herkesle görüşmem, konuşmam lazım. Kaymakam hanım yeni geldi. Kendisini heyecanlı gördüm. Yenimahalleye bir kadın eli değecek. Biz de gereken desteği vereceğiz, üzerimize düşeni yapacağız. Yenimahalle halkının mutluluğunu yaşatmak için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!