Yenilenen tarihi Ulus Hali açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yenilenen tarihi Ulus Hali açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2023 17:05

ABB tarafından yenilenen tarihi Ulus Hali törenle açıldı. Açılışta konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “27 milyon 100 bin liraya mal oldu. Allah razı olsun esnafımız 71 gün dışarıda bekledi ama bu sıkıntıya değdi, esnafımız daha rahat hizmet verecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yenilenen tarihi Ulus Hali, törenle açıldı. Açılışa Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu da katıldı. Hali 27 milyon 100 bin lira maliyetle yenilediklerini anlatan Başkan Yavaş, Ulus’taki çalışmalara da değindi. Yavaş konuşmasında şunları söyledi:

Yenilenen tarihi Ulus Hali açıldı

TURİST KALABALIKLARIYLA DOLACAK

“Seçimlerden önce sürekli olarak Ulus’tan bahsetmiştim. Buraların hemen hemen hepsi yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Seçimden önce bunların bizim için çok önemli eserler olduğunu, bütün gelişmiş ülkelerde başkentlerde tarihi kent merkezinin özellikle korunduğunu, bu nedenle biz yıkmayacağımızı tam tersine buradaki esnafımızı mağdur etmeden buraları tamamen yenileyeceğimizi söz vermiştik. Amacımız şuydu; bütün kentlere turist geliyor Ankara’ya turist gelmiyor. Biz bunu 2019’da aday olduğumuzda iddia ettiğimizde ‘Ankara’ya turist niye gelsin’ diyorlardı. Ben de ‘benim gözümden bakın Ankara’ya’ diye yayınlamıştım. Ankara’da yeterli miktarda turisti çekecek tarihi ve kültürel zenginliklerimiz var. Ama onu görecek göz lazımdı. Ve hayalimiz şudur; Ulus’ta trafiği yerin altına alarak 19 Mayıs Stadı, Gençlik Parkı’ndan itibaren insanları yürüterek Birinci Meclis’ten, İkinci Meclis’ten başlayarak İş Bankası Müzesi dahil buradan Bentderesi’ne doğru yürünmesi. Buradaki tarihi ve kültür eserlerinin hepsinin ortaya çıkarılması ve buradan Bentderesi’ne kadar inilerek oradaki Roma Tiyatrosu’nu ve sol taraftaki Hacı Bayram’ı hep birlikte kültürel zenginlik olarak ortaya çıkaracağımızı söylemiştik. Bir taraftan da bunu Çıkrıkçılar Yokuşu ile birleştirerek, Kale ile birleştirerek daha sonra Hamamönü’nü dahil edecek şekilde büyük bir bölgenin tamamen turistlerle dolu olabileceğini iddia etmiştik. Buraların tamamı inşallah proje tamamlandığı zaman turist kalabalıklarıyla dolacak.

Haberin Devamı

Yenilenen tarihi Ulus Hali açıldı

Haberin Devamı

Yenilenen tarihi Ulus Hali açıldı

ESNAF 71 GÜN DIŞARIDA BEKLEDİ AMA DEĞDİ

Hem tarihimizi, kültürümüzü korumuş olacağız hem de esnafımızın daha fazla para kazanmasını sağlayacağız. Biz bunu Beypazarı’nda başardık. İlk başladığımızda da ‘oraya niye gelsin ne var burada’ derlerken şu anda oraya hâlâ her yıl 500-600 bin nüfus gidiyor. Orada binlerce insan turizmden ekmek kazanıyor. Yine aynı şekilde de Ankara’da bunu başaracağımızdan hiç şüphe yok. Yeter ki niyet ve gayret iyi olsun. Yakın zamanda yaptığımız faaliyetleri sizlerle paylaşacağız. Büyük bir toplantıyla Ankara halkına hesabını vereceğiz. Burası da 27 milyon 100 bin liraya mal oldu. Allah razı olsun esnafımız 71 gün dışarıda bekledi ama bu sıkıntıya değdi, esnafımız daha rahat hizmet verecek. Kendilerine kazasız belasız bol rızık diliyorum. Ankara esnafına güveniyorum. Gerek pandemi gerek ekonomik şartlar nedeniyle şimdiye kadar Ankara’da ne kadar esnaf grubu varsa taksisinden dolmuşuna, halk otobüsünden bakkalına, manavından pazarcısına kadar en zor durumlarda her zaman yanında olduk. Belediyeciliğin ne olduğunu gösterdik. Belediyecilik yıkmak değil onarmaktır, yapmaktır, yaşatmaktır. Darda olanın yanında olmaktır. Yapılan betonlar, yollar iki-üç ay sonra unutulur. Ama darda kalan bir insanın, esnafın, dar gününde yanında olduğunuz zaman bu hiçbir zaman unutulmaz. Gerçek belediyecilik de benim anlayışıma göre budur. Bir kentin tarihini, kültürünü, hafızasını yok ederseniz, hafızasını, şuurunu kaybetmiş bir insan nasıl gezerse o kent de o hale gelir. 1939 yılında yapılan bu bina dahil buralarda gördüğünüz binalar dahil hepsini elden geçiriyoruz. Amaç hem turist gelsin hem kültürümüzü koruyalım hem de buradaki esnafımız daha fazla para kazansın. Halimizin herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

‘YÜZDE 60’A YAKIN OY ALACAĞIMA İNANIYORUM’

Açılış kurdelesini kestikten sonra yenilenen hali gezen Mansur Yavaş’a esnaf ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, bol bol fotoğraf çektirdi. Yavaş, güncel siyasi tartışmalarla ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Yavaş, ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse’nin ABB adaylığına ilişkin “Yavaş’a fark atacağız” çıkışı için, “Değerlendirmiyorum onun açıklamalarını. Değerlendirmeye değer bulmuyorum açıkçası” yanıtını verdi. Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ankara’da kendi adaylarını çıkaracağına dair açıklamasının Ankara’da sonucu değiştirip değiştirmeyeceği ile ilgili soruyu ise özetle, “Değiştirmez. Aşağı yukarı 4 milyon 400 bin seçmenimiz var. Ben en az yüzde 60’a yakın oy alacağıma inanıyorum. Anketler de onu gösteriyor. Ben herkesin oyuna talibim. Takdir milletindir. Onun önüne hiç kimse geçemez. Dolayısıyla biz beş yıldır yaptığımız hizmetlerle Ankara halkının önüne çıkacağız. Onlar da takdir edecekler” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

19 EKİM 2023

Yenilenen tarihi Ulus Hali açıldı

Hürriyet Ankara, Ulus Hali’ndeki yenileme çalışması nedeniyle belirlenen geçici alana geçmeyip hal çevresindeki sokaklarda satış yapan esnafın durumunu gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!