Yenilenen kadro sahneye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Yenilenen kadro sahneye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2020 00:36

Transfer tahtasını açtıktan sonra, önceki gün kontrat imzaladığı 9 oyuncu ile güçlenen sarı-lacivertliler, Eryaman Stadı’nda saat 17.00’de başlayacak maçı kazanıp, taraftarını mutlu etmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Süper Ligde yeni sezon, 21 takımlı mücadele ile başlarken, Ankaragücü ilk hafta maçında bugün BŞB Erzurumspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 17.00’de başlayacak mücadeleyi, Burak Şeker yönetecek. Teknik Direktörlüğe Fuat Çapa’yı getiren Ankaragücü, Süper Lige yeniden yükselen rakibi karşısında, yenilenmiş kadrosu ile galibiyet hedefliyor.
Uzun uğraşılardan sonra transfer yasağını kaldıran başkent ekibi, önceki gün 9 oyuncu ile kontrat yapıp kadrosunu güçlendirdi. Süper Ligin ilk yarısında tüm karşılaşmalar, Türkiye Futbol Federasyon’nun aldığı karar gereği, seyircisiz oynanacak.

2 MAÇI DA KAZANAN ANKARAGÜCÜ

Ankaragücü ile BŞB Erzurumspor, Süper Lig tarihinde sadece bir sezon karşı karşıya gelirken; 2018/2019’da oynanan iki maçı da sarı-lacivertliler kazandı.
İlk hafta maçını evinde oynadığı son 5 Süper Lig sezonunu galibiyetle açamayan Ankaragücü (2 beraberlik 3 yenilgi), son üç karşılaşmadan puansız ayrıldı.
Süper Lig’e o sezon yükselen takımlara rakip olduğu son 5 maçın sadece birini kazanan Ankaragücü (2 beraberlik 2 yenilgi), tek galibiyetini geçen sezonun son haftasında Denizlispor’u yenerek aldı.
Süper Lig’de mücadele ettiği tek sezon olan 2018/2019’da BŞB Erzurumspor’dan (8) daha fazla deplasman beraberliği alan tek takım Konyaspor’du (9)

FUAT ÇAPA’NIN ŞANSI TUTUYOR

Geçen sezon Süper Lig’de oynadığı iç saha maçlarında en fazla gol yiyen (30) ve sezonu en kötü averajla bitiren (-15) takım Ankaragücü oldu.
BŞB Erzurumspor, Süper Lig’de çıktığı son 12 deplasman maçında da gol atmayı başardı (toplam 14 gol)
Şu an BŞB Erzurumspor kadrosunda yer alıp, 2018/2019 Süper Lig sezonunda mavi-beyaz formayla gol atan sadece dört oyuncu var: İbrahim Akdağ, Rashad Muhammed, Gabriel Obertan ve Emrah Başsan.
Mehmet Özdilek’e rakip olduğu 7 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa (5 galibiyet 1 beraberlik), rakibini 4 maçtır mağlup ediyor.
Süper Lig’de 7 maçtır galibiyete hasret olan Mehmet Özdilek, BŞB Erzurumspor’un başında görev yaptığı daha önceki Süper Lig macerasında yüzde 24’lük galibiyet yüzdesi yakalayabilmişti (4 galibiyet, 8 beraberlik, 5 yenilgi)

KADROLAR:

Ankaragücü:

Haberin Devamı

Ricardo
Kitsiou
Pazdan
Kulusiç
Pinto
Saba
Lukasik
Stanojevic
Adzic
Orkan
Bolingi

Teknik Direktör: Fuat Çapa

Eruzurumspor:

Haberin Devamı

Farnolle
Sisokko
Murat
Mina
Kaan
Ba
Sadiku
İbrahim
Obertan
Rashad
Ömer

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Stat: Eryaman
Hakem: Burak Şeker
Saat: 17.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!