Yeni trent pasif evlerden enerji tasarrufuna destek

Güncelleme Tarihi:

Yeni trent pasif evlerden enerji tasarrufuna destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

İnşaat sektöründe yeni trendin enerji dostu pasif evler olacağını belirten Barışkent Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, “Bu tip projeler, yakın zamanda bütün sektöre hakim olacak” dedi.

HİÇBİR sektörün, hayatın sürdürülebilirliğini sağlayan enerji kaynaklarına duyarsız kalmaması gerektiğini belirten Barışkent Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, “İnşaat sektöründe yeni trend enerji dostu pasif evler olacak” dedi.

Altın değerinde

Ankara’da son yıllarda, konut sektöründe uluslararası değerde projelerin hayata geçtiğinin altını çizen Aydın, inşaat sektörünün enerji kullanımı ve tasarrufu konusunda en önemli sektörlerden biri olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Tüketicilerin konutlardaki beklentisi olan lüks ve estetik konusunda Ankara’da inanılmaz başarılı yapılar var. Artık yüzümüzü yüksek enerji tasarruflu konut projelerine dönmeliyiz. Pasif evler normal bir evin kullandığı enerji miktarından yüzde 85 oranında daha az enerji kullanan yapılar olarak inşaat sektörünün bizce altın değerinde yapıları. Normalde gereken enerji miktarının sadece yüzde 15’ini kullanan ve lüks yaşam standartlarını sağlayan bu evler doğal kaynaklara dost evler” dedi.

Dünya çoktan fark etti

DÜNYADAKİ konut sektörünün pasif evlere yöneldiğinin altını çizen Aydın, bu projelerde yüksek düzeyde yalıtım, teknik donanımlı ısı uygulamaları gibi özelliklerin yer aldığını dile getirerek, “Çevreye duyarlı bu konutlar güneş enerjisinin tutulması, tutulan enerjiyi depolama gibi yeteneklere sahip. Bu evlerde kullanılan özel teknoloji gerekli olduğunda depoladığı enerjiyi periyodik sürelerle ortama geri alıyor” dedi. Halen inşaat sektöründe yer bulan pasif evlerin projelerinin yakın bir zamanda bütün sektöre hakim olacağını öngören Aydın, konut modelinin tüketicinin ekonomisi ile de dost olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!