Yeni transferler dengeyi sağladı

Güncelleme Tarihi:

Yeni transferler dengeyi sağladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2021 15:52

Gençlerbirliği’nde, giden oyuncuların ardından genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadro kaldı. Kırmızı-siyahlılara katılan, hem yerli hem de yabancı oyuncular, takımın deneyim çıtasını yükseltti. Beştepe’ye şu ana kadar gelen futbolcuların yaş ortalaması 30’a ulaşırken, ekibin genel yaş ortalaması da yukarı çıktı.

Haberin Devamı

Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadele etmeye hazırlanan Gençlerbirliği, ikinci etap çalışmaları için Kızılcahamam’da kampa girerken, Beştepe’de yaşanan geniş çaplı revizyon sonrası, kadro yapılanması da şekillenmeye başladı. Başkent temsilcisinde, giden oyuncuların ardından genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadro kalırken, Şimşeklere katılan, hem yerli hem de yabancı oyuncular, takımın deneyim çıtasını yükseltti. Beştepe’ye şu ana kadar gelen futbolcuların yaş ortalaması 30’a ulaşırken, ekibin genel yaş ortalaması da yukarı çıktı.

TAKIMDAN AYRILANLAR İKİ AYRI GRAFİK ÇİZDİ

Geride kalan sezon Gençlerbirliği Süper Lige veda ederken, hem sözleşmeleri sona eren, hem kiralık oldukları için kendi takımlarına dönen hem de mukaveleleri olmasına rağmen, karşılıklı anlaşma yolu ya da kontratlarında yazan özel maddeler nedeniyle birçok oyuncu ayrıldı. Gidenlerin bir kısmı takım bulamazken, bir kısmının da üst seviye lig takımlarına transfer olması dikkati çekti.
Takıma, devre arasında kiralık olarak katılan Arjantinli Lucas Mugni (29), Brezilya Seri A Ligi ekiplerinden EC Bahia’ya transfer oldu. Yine kiralık olarak oynayan isimlerden Srdjan Spirdonodviç (27), Sırbistan Ligi ekibi Kızılyıldız’a, Paraguaylı orta saha oyuncusu Piris de Motta da (26) Brezilya temsilcisi Flamengo’ya döndü.
Daniel Candeias (33) Aytemiz Alanyaspor, Sefa Yılmaz (31) Demir Grup Sivasspor, Halil İbrahim Pehlivan (27) Gaziantep FK, Soner Dikmen (27) Konyaspor gibi Süper Lig ekiplerine transfer oldu. Bogdan Stancu (34) TFF 1. Lig’in yeni takımı Eyüpspor’a geçerken, Mustafa Akbaş da (31), TFF 1. Lig’e inen BŞB Erzurumspor’un yolunu tuttu.
Sözleşmesinde, takım küme düşerse serbest kalır maddesi bulunan İsveçli sağ bek Mattias Johansson (29), Polonya’nın Legia Warşova takımına geçti. Sözleşmeleri süren isimlerden Dominik Furman (29), ülkesi Polonya’nın Wisla Plock takımına transfer yaptı. Brezilyalı savunmacı Diego Angelo (35) ile de karşılıklı anlaşma ile yolla ayrıldı.
Sözleşmeleri biten ve Beştepe’ye veda eden isimlerden İsveçli kaleci Kristoffer Nordfeld (32), Fildişi Sahilli forvet Giovanni Sio (32), Fransız sol bek Pierre Ywes Polomat (27), Senegalli savunmacı Zargo Toure (31), Togolu kanat oyuncusu Floyd Ayite ile orta alanda görev yapan Murat Yıldırım, haber yayına hazırlandığında henüz bir kulüple anlaşmamıştı.

Haberin Devamı

GÖZLER YENİ YABANCILARIN ÜZERİNDE OLACAK

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’ndeki ayrılık rüzgarının ardından; Arda, Rahmetullah, Übeyd ve Ömürcan dışında, kadroda olmalarına rağmen fazla süre alamayan gençler; Metehan, Gökhan, Abdullah, Mustafa Seyhan, İlker, Yasin ve Seyit Ali takımda kalırken, Hacettepe’ye kiralık verilen oyuncular da ekibe döndü.
Gençlerbirliği yönetimi ve teknik kadrosu şu ana kadar 7 transfer gerçekletirdi. Samsunspor’dan sol bek Kerem Cem Akyüz (32), Kayserispor’dan stoper Mert Kula (26), Kasımpaşa’dan kaleci Ramazan Köse (33), Ukrayna 1. Lig ekibi FK Oleksandriya’den ön libero Dmytro Grechyshkin (29) İskoçya Scottish Championship ekibi Kilmarnock FC’dan orta saha Aaron Tshibola (26), İngiltere Championship takımı Luton’dan forvet Kazenga LuaLua (30) ve son olarak TFF 1. Lig takımlarından Boluspor forması giyen sol bek Muhammed Bayır’ı (32) kadroya katan kırmızı-siyahlılarda, yeni gelenler takımın hem yaş ortalamasını yukarı taşıdı hem de deneyim çıtasını yükseltti.

MUHAMMED’DEN 1 YILLIK İMZA

Haberin Devamı

Transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği, savunma bölgesine bir takviye daha yaparak tecrübeli futbolculardan Muhammed Bayır ile anlaştı. Kariyerinde; Bugsaş, Osmanlıspor (Ankaraspor), Bozüyükspor, Giresunspor ve Bey Piliç Boluspor takımlarının formasını giyen Muhammed yeni kulübü ile bir yıllık sözleşmeye imza attı.

BAKMADAN GEÇME!